Med izbranimi tudi igrišče Osnovne šole Dob

Izjemen odziv na kampanjo #GibanjeZaGibanje

Ustvarjalci filma Igrišča ne damo!, ki bo v slovenske kinematografe prišel 5. Septembra 2024, so v sodelovanju s kreativnim studiem Trampolin in reperjem Nipketom razvili kampanjo #GibanjeZaGibanje. Namen te kampanje je spodbuditi mladostnike po vsej Sloveniji, da zmanjšajo čas, preživet za zasloni, in povečajo svojo aktivnost na prostem ter kakovostno druženje.

Kampanja #GibanjeZaGibanje je hitro pridobila na priljubljenosti in odmeva po vsej Sloveniji. Otroci in njihovi starši so na pobudo studia Trampolin ter ustvarjalcev filma prijavili številna igrišča, ki jim je mar, da se jih ohrani in aktivno uporablja.

Med sedmimi izbranimi igrišči se je znašlo tudi igrišče OŠ Dob, ki sta ga prijavili Lucija Šarc in Barbara Burger Mansutti. Ob prijavi sta zapisali: „Igrišča ne damo preprosto zato, ker je naše.“ Pretekli teden se je snemalna ekipa oglasila na igrišču OŠ Dob, kjer so skupaj z Lucijo, Barbaro in njihovimi učenci posneli prizore za skladbo „Igrišča ne damo!“, naslovno pesem istoimenskega filma.

Videospot za to pesem bo premierno predstavljen konec avgusta. V videospotu se poleg učencev OŠ Dob pojavi tudi Domžalčanka Kaja Zabret, ki igra glavno vlogo v filmu Igrišča ne damo!. Film pripoveduje zgodbo o mladih aktivistih. 12-letna Alma se z očetom preseli v novo sosesko v Ljubljani, kjer spozna sošolko Luno, ki je strastna skejterka. Kljub začetnim napetostim se med dekletoma razvije prijateljstvo, ko Alma izve, da bo gradbeno podjetje, kjer je zaposlen tudi njen oče, porušilo igrišče z zelenimi površinami in zgradilo ogromno parkirišče. Alma se odloči boriti za ohranitev igrišča, dreves in čistega zraka ter poveže z Luno in njeno družbo. Druščina ima le teden dni časa, da reši igrišče, in njihov moto je: „Kdor zafrkne – naj crkne!“

Film Igrišča ne damo! združuje nadarjene mlade igralce in znane osebnosti iz filmskega in glasbenega sveta, med njimi Marko Mandić, Gregor Zorc, Tihomir Stanić, Ivana Roščić, Enis Bešlagić, Saša Pavček, Voranc Mandić, Sarah Al Saleh, Mark Jacob Cavazza in Dario Nožičć Serini.

Karin Božič Zupančič; Foto: Rok Petelin

 

Tagi