Marjan Šarec na jesenske lokalne volitve s svojo Listo Marjana Šarca – Naprej Kamnik

V Kulturnem domu v Šmarci je v petek, 30. maja 2014, potekal ustanovni zbor Liste Marjana Šarca – Naprej Kamnik. Na ustanovnem zboru je 97 ustanovnih članov sprejelo Statut liste in za predsednika liste soglasno izvolilo Marjana Šarca, ki je bil tudi predlagatelj in ustanovitelj liste Marjana Šarca – Naprej Kamnik. Za podpredsednico liste je bila izvoljena Lara Jemec, za podpredsednika pa Igor Žavbi.

Na ustanovnem zboru so poleg predsednika in dveh podpredsednikov izvolili tudi člane Izvršnega odbora (Eva Cocej, Jože Arko, Urška Vrankar) in Nadzornega odbora (Alenka Jevšnik, Božo Pilej, Peter Romšak).

Marjan Šarec, pobudnik in ustanovitelj ter predsednik liste Listo Marjana Šarca – Naprej Kamnik, se je zahvalil vsem podpornicam in podpornikom ter izrazil veselje, da se je ob tej priložnosti zbralo toliko ljudi, ki dobro mislijo in želijo vse najboljše za občino Kamnik. Dotaknil se je prehojene poti zadnjih štirih let njegovega županskega mandata, ki so se ji – po njegovih besedah nekateri pridružili že od začetka, nekateri malo kasneje. Iskreno je povedal, da je svojo pot županovanja začel z željo, da sestavi močno koalicijo, vendar se je obrnilo drugače. Tako je moral sestavljati koalicijo iz 17 strank za 15 glasov: »V tem procesu je bilo precej nerodnosti, nasprotovanj, nesoglasij, vendar smo kljub temu lahko speljali veliko dobrih projektov.«

Med drugim je Šarec povedal, da so v tem mandatu naredili nekatere pomembne stvari, ki jih pred prejšnjimi volitvami ni obljubil. Obljubil pa jih ni zato, ker takrat še ni poznal občinske politike, pa tudi zaradi tega, ker je vedel, da so pred nami težki čas in ni želel dajati praznih obljub. Povedal je, da je raje stopil do ljudi, jim prisluhnil in s svojo ekipo korak za korakom udejanjal kar so mu zaupali, da je potrebno storiti.

Prisotnim članicam in članom novoustanovljene liste je Šarec povedal, da bo jeseni kandidiral za župana – vendar ne sam, temveč z Listo Marjana Šarca Naprej Kamnik v katero združujejo tako ali drugače misleče. »Za naprej vemo, da bodo politični programi lokalnih in državnih volitev obsežni – jaz ne bom veliko obljubljal. Obljubim pa lahko, da se bomo trudili uresničiti tiste projekte, ki smo jih zastavili: Osnovna šola Frana Albrehta in športna dvorana si želita drugačne podobe, ustanovili smo sklad za nov bazen in projekt nameravamo pripeljati do konca. Prav tako se bomo osredotočali na trajnostni turizem«, je poudaril Šarec.

Šarec je še povedal, da se obljubljeno da realizirati. S pravimi ljudmi. »Vsi, ki ste tu, ste me vprašali kaj lahko prispevate za dobrobit Kamnika. Želite delovati. Nihče me ni vprašal kaj lahko pridobi za sebe. To me neizmerno veseli. Zato smo tukaj, da bomo šli na županske volitve in na volitve za občinski svet s tako ekipo, ki bo na sejah Občinskega Sveta govorila argumentirano in preudarno, da bo tak Občinski Svet spet dobil veljavo in pričakovano učinkovitost.«

Na koncu je Šarec še povedal, da bodo trudili, da bo politika ponovno dobila ugled v družbi – to pa lahko dosežejo le z delom! Pri tem ne bodo nikogar pozabili, nikogar izločili – ne glede na raso, veroizpoved ali prepričanje. Vsak človek ima svoje znanje, izkušnje, poklic in če bodo po besedah Šarca to znali združiti, gredo lahko naprej.

»Upam, da ste v mojih besedah začutili duha sodelovanja, duha volje ter današnjega časa. Prav zato smo listo poimenovali Naprej Kamnik, saj verjamemo, da če se bomo ozirali nazaj, ne bomo nikamor prišli. Le naprej – ni vse zaman in vse brezupno. Vi ste dokaz, da to ni tako. Hvala za vašo voljo do dela. Jeseni je naš čas,« je svoj govor zaključil aktualni župan Kamnika Marjan Šarec.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi