Mag. Renata Kosec z župani Gorenjske in Osrednjeslovenske regije

Mag. Renata Kosec, županja Občine Domžale, se je v sredo, 15. februarja 2023 v Škofji Loki udeležila drugega regijskega srečanja Skupnosti občin Slovenije.

Osrednja tema srečanja so bile poleg delovanja skupnosti in vključevanje občin v delo skupnosti tudi možne spremembe sistema financiranja občin ter potrebe in pričakovanja županj in županov v skupnosti. Županja je ocenila srečanje kot pozitivno: »Poleg prej omenjenih tem je Tine Radinja, župan Občine Škofja Loka, predstavil preference delovanja gostujoče občine na področju urejanja prostora.«

Župani in županje Gorenjske in Osrednjeslovenske regije so se sestali v sejni sobi Upravne enote Škofja Loka. Po uvodnemu pozdravu Jasmine Vidmar, generalne sekretarke skupnosti, je prisotne županje in župane pozdravil še škofjeloški župan Tine Radinja.

Nato je dr. Vladimir Prebilič , predsednik skupnosti, napovedal bližajočo se skupščino skupnosti ter v zvezi s tem spregovoril o kandidaturah, pravilih evidentiranja med vodstvene organe ter pozval zbrane k evidentiranju.

Prisotne županje in župani so razpravljali še o ureditvi statusa županj in županov, usklajevanje cen vrtcev ter potrebi po višji povprečnini občin.

Petra Petravič; Foto: Skupnost občin Slovenije

 

Tagi