Mag. Renata Kosec: Dobra komunikacija je ključ do uspeha in vzajemnega zaupanja

Županja Občine Domžale, mag. Renata Kosec, že od začetka svojega mandata aktivno spodbuja neposredno in dvosmerno komunikacijo z občani ter predstavniki različnih organizacij. S ciljem izboljšanja sodelovanja in dostopnosti potekajo praviloma vsako prvo sredo v mesecu srečanja, kjer se lahko posamezniki in organizacije osebno pogovorijo z županjo.

Od novembra 2022 do letošnjega avgusta je to priložnost izkoristilo več kot 250 občanov. Zaradi velikega interesa so septembrski termini že zasedeni, nova priložnost za srečanje pa bo na voljo oktobra. Za termin se lahko dogovorite preko e-naslova urad.zupanje@domzale.si ali telefonske številke 01/721 07 00.

Županja je zadovoljna z odzivom lokalne skupnosti: »Veseli me, da smo se kot institucija odprli navzven in da omogočamo posameznikom, da nas obiščejo ter iz prve roke pridobijo želene informacije. Pogosto lahko na vprašanja odgovorimo že na samem srečanju in takoj ukrepamo.«

Na srečanjih občani in predstavniki organizacij obravnavajo različne teme, od nepremičninskih zadev in neprofitnih stanovanj do cestnoprometnih predpisov, umirjanja prometa in parkiranja. Poleg tega pogosto opozarjajo na poškodovano občinsko infrastrukturo. Predstavniki društev in organizacij pa te pogovore izkoristijo za predstavitev svojega dela, pobud ter priložnosti za nadaljnje sodelovanje.

Ta način komuniciranja se je izkazal za učinkovitega pri reševanju težav in izmenjavi informacij, kar potrjujejo številni pozitivni odzivi občanov.

Karin Božič Zupančič; Foto: Občina Domžale

Tagi