Ljubezen je v zraku

»Ljubezen je v zraku« je slogan, ki je motiviral starše mladih upov Smučarsko skakalnega kluba Sam Ihan, da so dan za dnem, zadnje tri tedne, delali na skakalnicah, ki so že nujno potrebovale obnovo. Najprej so se lotili prodnatih tal, ki so jih primerno utrdili, oblekli v peno in obložili z mrežo. Na koncu pa so več dni pripenjali novo plastiko. Delovne in obližev polne roke, zagrizena srca in nasmejani obrazi so bili le odraz zagnanosti otrok, staršev, trenerjev, vodstva in ostalih prisotnih na skakalnicah.

Trdo delo in druženje sta se izkazala, kot dober vpliv na mlajše, saj le z dobrim zgledom lahko solidarnost in timsko delo prenašamo na mlajše, ki pa sta izrednega pomena za uravnotežene psihološke in fizične treninge. Otroci so tako še bolj začutili pripadnost klubu, saj so se tedensko družili ne samo na treningih, ampak tudi ob delu na skakalnici ali igro ob njej. Pretekli vikend so z roka ob roki vezali vezice in polagali plastiko vse do zadnjih centimetrov pri zaletišču. Ob zaključku so se starši, kljub temu, da sankanje po skakalnicah ni dovoljeno, prvič in zadnjič, z vriskanjem spustili po odlično postavljeni plastiki. S tem so pokazali, da je tudi v njih otroško srce, navihanost in sreča.

Zaključki na in ob skakalnicah še vedno potekajo v polni pari, saj se člani pripravljajo na odprtje, ki bo to soboto 18. junija 2016. Počaščena bo s celodnevnim programom, ki se bo pričel ob 10.00 uri z odprtjem prenovljenih skakalnic in prvo tekmo domačih skakalcev. Ob 16.00 uri bo uradno slovo reprezentanta Jureta Šinkovca in prav zato nas bodo s svojo prisotnostjo počastili tudi nekateri drugi reprezentančni skakalci. Za glasbo po poskrbel ansambel Svetlin, člani pa bodo poskrbeli za nasmeške, hrano, pijačo in srečelov. Izkupiček denarja bo vsekakor namenjen mladim upom, ki pridno in nasmejano večkrat tedensko na ramenih nosijo dolge smuči na vrh vzletne steze.

Pohvale vsem sodelujočim, saj brez prostovoljnega dela skakalnica zagotovo še ne bi bila pripravljena za treninge bodočih orlov.

Kjer se najde volja in moč se kmalu pokaže tudi ljubezen v zraku. 

Avtor: Špela Rojc
Tagi