Lista LRK – Lista Renate Kosec podpisala koalicijsko pogodbo s svetniško skupino Gibanje Svoboda

V sredo, 1. marca 2023, je v sejni sobi Občine Domžale potekal podpis Koalicijske pogodbe za mandatno obdobje 2022 – 2026 med Listo LRK – Listo Renate Kosec in svetniško skupino Gibanje Svoboda – Domžale.

Po besedah županje Občine Domžale mag. Renate Kosec in vodje pogajalske skupine Liste LRK – Liste Renate Kosec so se v koalicijski pogodbi zavezali novi politiki, odprti komunikaciji in oblikovanju priložnosti za ustvarjanje, delo in bivanje naših občank in občanov: “Med cilje smo vključili tako projekte državnega pomena kot pomembne občinske investicije kot so gradnja prizidka k Zdravstvenemu domu Domžale, rekonstrukcijo Osnovne šole Roje in druge.”

Predstavniki svetniške skupine Gibanja Svoboda – Domžale so ob podpisu pogodbe izpostavili, da bodo podpirali tako projekte, ki so v pristojnosti občine kot projekte državnega pomena v občini Domžale in sicer so v koalicijski pogodbi navedli izgradnjo novega DSO, izgradnjo ceste Želodnik – Vodice in izgradnjo priključka avtoceste Študa. Pomemben element koalicijske pogodbe je poleg projektov in prioritetnih investicij tudi način sodelovanja in vzajemnega obveščanja.

S podpisom koalicijske pogodbe je Lista LRK – Lista Renate Kosec pridobila pomembnega partnerja, saj s podporo dodatnih svetnikov in svetnic, mag. Bojana Arha, Mateje Aleksandre Kegel, Gregorja Horvatiča in dr. Brigite Skela Savič, pridobi večino glasov svetnic in svetnic Občinskega sveta Občine Domžale. Poleg 13 svetnic in svetnikov Liste LRK – Liste Renate Kosec tako pridobi še dodatne 4 glasove, skupaj 17 svetnic in svetnikov, to pa predstavlja večino od skupaj 31 sedežev v Občinskem svetu Občine Domžale.

“V Listi LRK – Listi Renate Kosec delamo za dobro občank in občanov, zato si bomo še naprej prizadevali, da presežemo okvir strankarskih delitev ter vzajemno podpiramo dobre rešitve in projekte. Prav zato verjamem, da bomo v prihodnje dobro sodelovali tudi z drugimi svetniškimi skupinami in strankami, ki bodo sledili javnemu interesu in pričakovanjem občan in občanov,” je po podpisu koalicijske pogodbe povedala mag. Renata Kosec.

Miha Ulčar; Foto: Rok Majhenič

 

Tagi