Kreativne rešitve za središče Domžal

Natečaj za osrednji javni prostor

Center Domžal trenutno ne izpolnjuje svojih potencialov, saj prevladujejo predvsem parkirišča. Lani je bil sprejet občinski prostorski načrt, letos pa je Občina Domžale v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in urejanje prostora objavila natečaj za ureditev osrednjega javnega prostora, kjer se danes nahaja makadamsko parkirišče ob Tržnem prostoru.

Predmet projektnega natečaja je ureditev javnih odprtih in zelenih površin, namenjenih tržnici, prireditvenim dejavnostim ter vsakodnevnim aktivnostim lokalne skupnosti in drugih obiskovalcev. Območje se bo v celoti razbremenilo parkiranja na terenu, parkirna mesta pa se bodo zagotovila v podzemni garažni hiši. Občina Domžale namerava za izvedbo investicije kandidirati za evropska sredstva v okviru Dogovora za razvoj regij.

“Pripravili smo javni natečaj in vabimo vse arhitekte ter arhitekturne biroje, da se odzovejo in prijavijo,” je povedal Janez Ziherl, direktor občinske uprave Občine Domžale. Rok za prijavo na natečaj je 15. november 2024. Vse podrobnosti so na voljo na tej povezavi.

“Komisija se bo potrudila, da najde tisto, kar si Domžalčani želijo,” za konec dodaja Ziherl.

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: Karin Božič Zupančič; Video: Miro Pivar

Tagi