Konec obvozov v Domžalah, most Repovž je ponovno odprt!

Konec meseca junija se je pričela obnova voziščne konstrukcije na mostu čez Kamniško Bistrico na Kopališki cesti v Domžalah, ki ga danes poznamo pod imenom most Repovž. V okviru sanacijskih del je bila izvedena sanacija betonov prekladne konstrukcije, hidroizolacija, zamenjava voziščne konstrukcije na objektu z navezavo na niveleto vozišča na priključnih nasipih ter odstranitev asfaltnih dilatacij.

Zaradi del je prišlo do popolne zapore mostu, kar marsikaterim voznikom ni bilo po godu, saj so morali zaradi tega uporabiti obvoze, kar je v praksi pomenilo, malo daljšo pot kot običajno. Od danes naprej in sicer od 10. ure dalje pa obvozov ni več, saj je most Repovž ponovno odprt za ves promet. Dela na mostu, katerih zaključek je bil predviden okrog 15. avgusta, so se namreč že zaključila, tako da se že lahko popeljete čez njega.

Zaporo sta umaknila podžupanja mag. Renata Kosec in vodja oddelka za investicije Iztok Obreza. Cestišče je bilo asfaltirano v tem tednu in sedaj, ko je asfalt suh, se lahko nemoteno peljemo čez most. "Prepričani smo, da smo vsi izredno veseli konca zapore in obvoza", pravijo na Občini Domžale.

Zaporo sta umaknila podžupanja mag. Renata Kosec in vodja oddelka za investicije Iztok Obreza. (Foto: Vido Repanšek)

Podjetje SANING, sanacije in gradnja objektov d.o.o., iz Kranja je z deli na objektu pričelo dne 27.06.2016 s postavitvijo polne prometne zapore in pričetkom rušitvenih del. Izvedena je bila sanacija betonov prekladne konstrukcije, hidroizolacija, zamenjava voziščne konstrukcije na objektu z navezavo na niveleto vozišča na priključnih nasipih ter odstranitev asfaltnih dilatacij.

"Most, ki je bil zgrajen leta 1974, je bil obnovljen leta 2003, ko je bila županja gospa Cveta Zalokar. Lansko leto pa smo na mostu namestili nove svetilke, ki dajejo pravljičen videz. Z obnovljenim cestiščem bo tako most še lepši – tako za vožnjo kot izgled, saj navsezadnje most predstavlja vrata v mesto Domžale iz smeri avtoceste", so še povedali na Občini Domžale.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Primož Hieng, Vido Repanšek
Tagi