Kolesarski dan v kamniških Alpah

V soboto, 15. junija, so Kamniške Alpe gostile izjemen kolesarski spektakel s kar petimi tekmami, ki so pritegnile tako tekmovalce kot tudi številne gledalce. Dirka po Sloveniji je popeljala kolesarje skozi Kamnik in jih usmerila na zahtevni vzpon na Krvavec. Prav pred tem so se na isti poti preizkusili še domačini, ki so si prav tako prizadevali doseči vrh.

MTB vzpon Terme Snovik–GTC 902 Črnivec

Poleg tega je v Termah Snovik potekal že 19. MTB vzpon Terme Snovik–GTC 902 Črnivec, kjer sta se odvijali še dve otroški tekmi na razdaljah 2 in 4 kilometre okoli Term Snovik. Ta dogodek je pritegnil mlade nadobudne kolesarje, ki so pokazali svojo vztrajnost in tekmovalni duh.

Rezultati in zmagovalci

Najhitrejši med vsemi je bil Gal Pavlič iz ekipe Calcit Bike Team, ki je za rekordom zaostal le dobro minuto. Njegov čas je bil izjemen, saj rekord še vedno ostaja pri 26 minutah in 10 sekundah. Pavliču sta tesno sledila klubska kolega Jernej Hribar in Martin Močnik iz ekipe SLO Cycling. Njihova hitrost je bila tako impresivna, da bi bil osebni avtomobil, če bi upošteval vse prometne predpise na regionalni cesti, šele četrti, z zaostankom petih minut.

Organizacija na najvišjem nivoju

Člani Turističnega društva Tuhinjska dolina so s ponosom sprejeli pohvale za odlično organizacijo dogodka. Prisotni tekmovalci, športni veljaki in novinarji so izrazili občudovanje nad visokim nivojem organizacije, ki je presegla marsikatero slovensko dirko. Organizatorji so že usmerili pogled v prihodnost, saj bodo naslednje leto ponovno gostili VN Gorenjske pri Termah Snovik, hkrati pa bo vzpon na Črnivec praznoval svojo 20. izvedbo.

Prihodnost kolesarskih dogodkov

Naslednje leto se obeta še večji in boljši dogodek, saj bo jubilejni 20. vzpon na Črnivec prinesel dodatno navdušenje in privabil še več tekmovalcev. Kolesarstvo v Kamniških Alpah tako postaja vedno bolj priljubljeno in priznano, kar je rezultat trdega dela in predanosti organizatorjev.

Kolesarski dan v Kamniških Alpah je bil prava poslastica za vse ljubitelje tega športa. Dogodek je združil profesionalce, amaterje in mlade kolesarje, ki so vsi skupaj prispevali k nepozabnemu dnevu. S takim navdušenjem in podporo se lahko veselimo prihodnjih kolesarskih prireditev v tem čudovitem gorskem okolju.

Nina Orehek, Foto: Turistično društvo Tuhinjska dolina

 

Tagi