Kmalu se boste lahko popeljali s sedežnico Šimnovec, obnova je namreč zaključena

Obnova sedežnice Šimnovec je zaključena, so danes sporočili iz družbe Velika planina d.o.o. Trenutno potekajo tehnični pregledi, ki bodo končani do torka 21. julija 2015. Uradni zagon sedežnice bo tako že v naslednjem tednu. Predvideno odprtje bo med 23. in 24. julijem 2015.

»Obnova, ki je potekala od letošnje pomladi je potekala brez večjih zapletov«, pravijo v družbi Velika planina d.o.o. Pri obnovi so zamenjali vse varnostne elemente z novimi (različni elementi, ki neposredno vplivajo na varnost sedežnice npr. ležaji, sorniki itd.), sanirali nosilne stebre, zamenjali motor in elektro krmiljenje, zamenjali sedeže, itd. Prav tako sporočajo, da finančni okvir obnove sedežnice ne bo presežen. Ob tem dodajajo, da bodo nekaj sredstev celo privarčevali.

Za ohranjanje in predvsem povečevanje obsega dejavnosti družbe in tudi ostalih gostinskih ponudnikov na planini je delovanje dvosedežnice Šimnovec nujno. S sedežnico je zagotovljen prevoz do vrha planine in je nadaljevanje poti obiskovalcev, ki se na planino pripeljejo z nihalko. Sedežnica Šimnovec bo tako kot nihalka obratovala vse leto. V večjem delu leta predstavlja edini dostop do objektov na planini, to so turistične koče, pastirske koče in gostinski objekti. Od leta 1964 je sedežnica del glavne povezave med dolino Kamniške Bistrice in Veliko planino.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Velika planina d.o.o.
Tagi