Kje bodo nameščeni novi radarji?

Čeprav novi radarji ne bodo nameščeni v Domžalah, se zdi vseeno pomembno opozoriti na njihove nove lokacije v Ljubljani. Na štirih različnih točkah v prestolnici bodo postavili merilce hitrosti, katerih naloga bo nadzor hitrosti voznikov. Mestna občina Ljubljana namerava začeti z meritvami v času evropskega tedna mobilnosti. Kje točno bodo radarji postavljeni?

S ponedeljkom se pričenja novo šolsko leto, kar bo na ceste privabilo večje število otrok. Da bi zagotovili večjo varnost v prometu, Mestna občina Ljubljana že namešča nova ohišja za samodejne merilne naprave hitrosti, ki bodo voznike opozarjala in kaznovala za prehitro vožnjo.

Kot je pojasnil Bojan Petek, vodja oddelka za redarstvo na Mestnem redarstvu Mestne občine Ljubljana, bodo novi radarji postavljeni na štirih ključnih lokacijah: na Ulici bratov Babnik, Hradeckega cesti, Tovarniški ulici in Dunajski cesti.

Petek je dodal, da bodo meritve hitrosti na teh lokacijah uvedli postopoma, predvidoma pa bodo radarji začeli delovati v času evropskega tedna mobilnosti, ki poteka med 16. in 22. septembrom.

Poleg novih lokacij bodo aktivirani tudi nekateri že obstoječi radarji, in sicer na Cesti v Mestni log, Aljaževi ulici, Tržaški cesti, Dunajski cesti, Samovi ulici in Roški cesti. Namen vseh teh ukrepov je povečanje prometne varnosti in zmanjšanje števila prehitrih voznikov v Ljubljani.

Vir: n1info.si

Karin Božič Zupančič; Foto: mojaobcina.si

Tagi