Kandidaturo za županjo Domžal napovedala tudi Britta Bilač

Predvolilna kampanja se je začela. Kandidati, ki se bodo podali v boj za županske stolčke si že brusijo pete in nabirajo moči, saj je pred njim mesec dni dolga predvolilna kampanja, ko bodo poskušali prepričati volivke in volivce, da so oni najboljša izbira. Nekateri kandidati, ki se bodo potegovali za županski stolček v Občini Domžale so javnosti že znani, saj so v preteklih dneh javno napovedali svojo kandidaturo. Pravkar pa bomo razkrili še eno znano ime, ki je napovedala kandidaturo za županjo Domžal.

Britta Bilač je širši javnosti znana kot nekdanja vrhunska športnica v atletiki, natančneje v skoku v višino. Na mednarodnih tekmovanjih je za Slovenijo nastopila 20-krat. Leta 1994 je na evropskem prvenstvu na prostem v Helsinkih zmagala in obenem dosegla slovenski rekord v skoku v višino (200 cm). je prejemnica Bloudkove nagrade in športnica Slovenije 1994. Za Slovenijo je nastopila 1992 in 1996 tudi na olimpijskih igrah.

Brittta Bilač že devet let živi v Dragomlju pri Domžalah, je mamica dveh otrok, ukvarja se s prevajalstvom, po naravi pa je večna optimistka, kar je logično, glede na njeno športno kariero in uspehe.

Seveda nas je zanimalo od kje je prišla odločitev, da na letošnjih volitvah kandira za županjo Domžal. Pravi, da v občini Domžale sedaj živi devet let, okolje ji je zelo prijetno, vendar opaža tudi stvari, ki bi lahko bile boljše, lepše … Pozna veliko ljudi, ki zasebno tarnajo o tem ali onem in ki so mnenja, da je vse »zanič« in da se »itak« ne da nič spremeniti. Britta pa misli ravno nasprotno: »Le če se aktiviraš, angažiraš in delaš, gredo stvari lahko na bolje! V demokraciji imamo vsi državljani pravico soodločati in sodelovati, zato sem se odločila za kandidaturo.« Njeno odločitev, da se poda v boj za županjo so podprli tako njeni domači, sosedje, prijatelji in ekipa, ki dela z njo. Pravi, da so veseli, da se je opogumila in ji čestitajo.

Kot nekdanja vrhunska športnica je morala Britta za vrhunske rezultate zelo garati, veliko pa je bilo tudi odrekanja. Na vprašanje kako se kot nekdanja vrhunska športnica vidi v vlogi županje odgovori, da je ena od najbolj koristnih stvari, ki se jih naučiš v vrhunskem športu ta, da na poti do cilja ne odnehaš zlahka, ker veš, da so slabi dnevi in zelo dobri dnevi in da po dežju vedno posije sonce. Vedno! »Še vedno pa rada "tekmujem" in še vedno zelo rada zmagujem in zato sem pripravljena svojim ciljem podrediti marsikaj … Navajena sem na učinkovito delo in to zahtevam tudi od drugih,« še doda Britta.
Na lokalne volitve se bo Britta podala tudi s svojo listo Ekipa Britte Bilač in sloganom »Aktivno naprej za Domžale« za volitve v Občinski svet. Pravi, da je njihova kandidatna lista zelo pestra, saj so na njej bivši športniki, glasbenik, mladi, upokojenci. »Vsi imamo svoje izkušnje, znanje ter želje in potrebe, ki bi jih radi uresničili z aktivnim delom,«
poudari Britta.

O svojem programu Britta pove, da je potrebno urediti prometno problematiko v občini – dnevne migracije zaposlenih. Npr.: Končno pripeljati LPP do Domžal, urediti je potrebno kakovostne javne povezave do drugih krajev, umiriti je potrebno tovorni promet skozi center Domžal …

Seveda pa kot nekdanja vrhunska športnica ni pozabila na šport in rekreacijo. V programu ima tudi gradnjo pokritega bazena. Občani Domžal ter otroci iz šol in vrtcev morajo na plavanje oditi v druge kraje, kot je Ljubljana, Kamnik, Kranj …

Kot pove Britta se bo zavzemala za prenovo in oživitev centra Domžal. Pravi, da je potrebno zagotoviti pestro kulturno ponudbo za mlade, saj se njihovo življenje odvija pretežno v Ljubljani in okoliških mestih. V Domžale pa prihajajo samo spati.

Britta še pove, da se bo zavzemala za odprtje socialne blagajne, kjer bodo občani lahko plačevali položnice brez prispevka, Po njenih besedah je potrebno urediti Zdravstveni dom Domžale, predvsem urgentne službe, saj morajo sedaj občani na rentgensko slikanje ali šivanje, itd. oditi v Ljubljano. Omeni tudi gradnjo razvojnega vrtca»Idej in želja je veliko,« še pove Britta.

In kako bo v prihodnosti v domžalski občini, če bo izvoljena za županjo? Po njenem mnenju je občina Domžale krasna občina, saj nudi vse kar si sodoben človek lahko zaželi za kakovostno življenje. »Domžale in drugi kraji v občini pa žal slovijo tudi kot »spalna naselja«, od koder se občani večinoma vozijo v službo v Ljubljano, Kranj … V mojih sanjah je občina živahna, nudila bo kakovostna delovna mesta in odlično prometno infrastrukturo ter živahno kulturno in športno dogajanje. Da bi ljudje rekli »zvečer gremo v kino v Domžale«, ali na koncert ali kakšno drugo prireditve in da se do tja pripeljejo z javnim potniškim prometom …,« pove Britta.

Kmalu se bo začela volilna kampanja. Pravi, da posebne volilne pisarne nimajo, je pa zaenkrat s svojo ekipo dosegljiva preko e-pošte lista@brittabilac.si, Facebook – Ekipa Britte Bilač, Twitter, kamor se lahko občanke in občani obrnejo tudi s kakšnimi predlogi, pobudami …

Za konec pogovora Britta še pove: »Drage volivke in volivci, če si želite spremembe na bolje, pojdite 5. oktobra 2014 na lokalne volitve in oddajte svoje glas! Za lepše jutro!«

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Fras
Tagi