Kandidaturo za županjo Domžal napovedala mag. Renata Kosec, ki se na volitve podaja s svojo listo

Kandidaturo za županjo je uradno napovedala mag. Renata Kosec, nekdanja podžupanja Občine Domžale, ki se na jesenske lokalne volitve podaja s svojo listo – Listo Renate Kosec (LRK), v kateri so tudi različni strokovnjaki, ki sodelujejo pri pripravi programa in bodo v pomoč pri njegovem uresničevanju. Po besedah mag. Renate Kosec gre za listo sposobnih posameznic in posameznikov, ki prihajajo iz različnih delov domžalske občine in so poklicno, ali interesno vključeni v zelo raznolika področja. V volilno kampanjo se podajajo pripravljeni, neobremenjeni in sproščeni.

V petek, 9. septembra 2022, je v Kulturnem domu Groblje potekal spoznavni kongres stranke Liste Renate Kosec (LRK), na katerem je mag. Renata Kosec uradno napovedala svojo kandidaturo za županjo Občine Domžale na letošnjih lokalnih volitvah, ki bodo potekale 20. novembra. Na kongresu, kjer se je zbralo okrog 200 članov, zaupnikov in podpornikov Liste Renate Kosec, so predstavili novo zgodbo, ki so jo sestavili sami in v katero je vpeto skupno delo njihov osebni pristop. Zgodbo, za katero pravijo, da je združila in povezala neobremenjene posameznike, ki zagovarjajo poštenost, iskrenost, transparentnost ter imajo sočutje in posluh za vse ljudi.

V svojem nagovoru je mag. Renata Kosec povedala, da je ponosna, da jim je relativno hitro uspelo sestaviti listo kandidatk in kandidatov za volitve v občinski svet domžalske občine. Po njenih besedah gre za listo, kjer vsak posameznik šteje in kjer je bistveno povezovanje in sodelovanje: “Vemo, kaj želimo, zato bomo. Spoštovali in se zavzemali za vsakega posameznika in njegove temeljne svoboščine, podpirali in širili solidarnost, sprejemali drugačnost, zagovarjali strpnost, delali transparentno in v javnem interesu.”

V nadaljevanju se je mag. Renata Kosec dotaknila tudi programa, za katerega je povedala, da je pripravljen, enostaven ter z mnogimi novimi in kreativnimi predlogi: “Predvsem pa je izvedljiv. Oblikovali smo ga skupaj s strokovnjaki iz naše občine in različnimi javnostmi. Zato lahko z gotovostjo zatrdimo zatrdimo, da je narejen od ljudi za ljudi. In predstavlja ključ do premišljenega strateškega razvoja naše lokalne skupnosti. S prijetnimi občutki pričakujemo volilno kampanjo, saj bomo vanjo stopili pripravljeni, neobremenjeni in sproščeni. Našo kampanjo bomo vodili pošteno, kreativno in na določene momente tudi drzno. Zavedam se, da ne bo lahko. Pa vendar verjamem, da bodo občanke in občani v nas prepoznali svežo skupino ljudi, ki zna poslušati, slišati in tudi narediti.”

Hkrati s kongresom je zaživela tudi spletna stran www.renatakosec.si, kjer je predstavljena kandidatura mag. Renate Kosec za županjo in osrednje programske usmeritve liste. Na njej bodo postopoma objavljali podpornike liste ter kandidatke in kandidate liste za občinski svet domžalske občine. Program njene kandidature za županjo in Liste Renate Kosec pa bodo predstavili ob uradnem začetku volilne kampanje.

Na kongresu sta koncept programa Liste Renate Kosec in kandidatke za županjo, mag. Renate Kosec predstavila Matej Primožič in Nina Rozman. Povedala sta, da so program, ki temelji na večletnih izkušnjah in večmesečnem delu, pripravljali skupaj s strokovnjaki za mnoga področja, ki so mladostno sproščenost povezali s starostno preudarnostjo in skupaj oblikovali listo kreativnih, predvsem pa uresničljivih rešitev, s katerimi se bodo lotili aktualnih izzivov v domači občini. Povedano je bilo, da so pripravili celovito Strategijo razvoja Občine Domžale. V programu so upoštevali vse krajevne skupnosti domžalske občine in vsa področja lokalnih skupnosti ter pogledali onkraj časovnega okvira enega mandata. Nekateri predlogi bodo lahko realizirani v krajšem času, spet drugi zahtevajo daljšo pripravo in terjajo srednje- oziroma dolgoročne aktivnosti. Celoten program bodo predstavili ob začetku volilne kampanje. Zbrane je nagovorila tudi generalna sekretarka liste Sonja Orešek.

Kongres, ki ga je vodila Ajda Sokler, so popestrili tudi s kulturnim programom, v katerem sta sodelovala Blaž Gantar in Mihael Strniša, kot poseben gost se je ob zaključku kongresa na odru zbranim pridružil Rok Terkaj, slovenski raper, ki je tudi izrekel podporo mag. Renati Kosec in listi.

Koliko kandidatov za župana, list in strank za občinski svet domžalske občine bo kandidiralo na letošnjih lokalnih volitvah še ni znano, saj vsi še niso razkrili vseh kart. Je pa kandidaturo za župana že poleti napovedal Matej Oražem, ki bo na volitvah nastopil s svojo listo Matej Oražem (MO).

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

Tagi