Kamniški župan imenoval novega poveljnika Občinskega štaba Civilne zaščite Kamnik

V četrtek, 1. junija 2023 je Matej Slapar, župan Občine Kamnik imenoval novega poveljnika Občinskega štaba Civilne zaščite Kamnik. Novi poveljnik je postal Tomaž Zabavnik, z bogatimi dolgoletnimi izkušnjami na področju gasilstva in številnimi prejetimi odlikovanji tako na občinski, kakor tudi na državni ravni.

Tomaž Zabavnik je v gasilske vrste vstopil kot mlad nadobuden pionir Prostovoljnega gasilskega društva Šmartno v Tuhinju, skupaj s selitvijo v Okrog, pa je prestopil v lokalno Prostovoljno gasilsko društvo Špitalič, kjer je bil na prvem občnem zboru izvoljen za orodjarja in kmalu zatem za poveljnika. Funkcijo poveljnika je opravljal vse do letošnjega občnega zbora, saj je moral zaradi kandidature za predsednika Gasilske zveze Kamnik le-to prepustiti.

Med letom 2018 in 2023 je bil predsednik Gasilske zveze Kamnik, za svoje delo pa je bil nagrajen z večimi odlikovanji tako na občinski kot na državni ravni. V njem je bil prepoznan potencial sodnika gasilskih in gasilsko športnih disciplin in je že večkrat sodil kot glavni sodnik na občinski in regijski ravni ter bil sodnik na državnih tekmovanjih. Zaradi zanesljivosti in prepoznanega potenciala mu je bila tudi zaupana naloga biti eden izmed 15 sodnikov iz celotne Slovenije, ki so sodelovali na lanskoletni Gasilski olimpijadi, ki je potekala v Celju.

Pridobljenih ima več specialističnih in strokovnih znanj tako na poklicnem področju, kot diplomirani inženir elektrotehnike, kot tudi gasilskem področju in kot sam pravi: »Sem delaven, samostojen, komunikativen, vztrajen, iznajdljiv, organiziran, rad imam izzive, pošten, sposoben dela v skupini, usmerjen k ciljem, dosežkom in rezultatom ter zanesljiv.«

Župan Matej Slapar je ob imenovanju dejal: »Občinski štab Civilne zaščite Kamnik je že sedaj na visokem nivoju. Stanje sistema je treba na tej ravni vzdrževati in prepričan sem, da bo novi poveljnik z novo energijo ter zagnanostjo sistem še nadgradil.«

Petra Petravič; Foto: Občina Kamnik

Tagi