Kamniški svetniki potrdili projekt zamenjave sedežnice na Veliki planini

V sejni dvorani občinske stavbe Občine Kamnik je danes potekala 3. izredna seja Občinskega sveta Občine Kamnik, na kateri so svetnice in svetniki med drugim potrdili tudi projekt zamenjave sedežnice Šimnovec.

V začetku meseca decembra 2013, je bilo zaradi zastarelosti z odločbo Inšpektorata RS za promet, energetiko in prostor, zaustavljeno obratovanje dvosedežnice Šimnovec. Zaradi tega je bilo potrebno najti rešitev, s katero bi nadomestili zastarelo sedežnico. Ker je za Veliko planino ključna poletna sezona, v kateri jo obišče večina obiskovalcev, je bilo potrebno zasledovati cilj, da bi se še pred poletno sezono izvedla zamenjava obstoječe sedežnice.

Na podlagi investicijskega načrta, ki ga je za današnjo sejo pripravila družba Velika planina d.o.o., so svetniki s 16 glasovi za in 1 proti (od 27 prisotnih svetnikov) podprli predlog, po katerem bodo za 800.000 evrov kupili rabljeno žičniško napravo, s katero bi zagotovili tehnično in varno obratovanje za vsaj 15 let. Sredstva za nakup se bodo zagotovila v proračunu Občine Kamnik za leto 2014  v obliki dokapitalizacije. Po oceni se predvideva, da bo skupen strošek nakupa sedežnice in gradbenih del (podiranje stare in postavitev nove sedežnice) znašal okrog 900.000 evrov.

Za nakup rabljene sedežnice s katero se bo zagotavljalo tehnično ter varno obratovanje za vsaj 15 let, so odločili tudi zaradi omejenih proračunskih sredstev, številnih zakonskih obveznosti občine ter drugih nujnih investicij in projektov. Nova sedežnica bi ocenah stala od tri do pet milijonov evrov, za kar pa bi se morala občina dodatno zadolžiti.

Več o razlogu zaustavitve dosedanje sedežnice in iskanju rešitev pa si lahko preberete TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Primož Hieng
Tagi