Kam na sprehod po Domžalah

Številne urejene sprehajalne poti, parki ter otroška igrišča.

Domžale, mesto s številnimi zelenimi površinami in urejenimi sprehajalnimi potmi, ponuja obilo možnosti za preživljanje prostega časa v naravi. Tukaj je nekaj najbolj priljubljenih lokacij, ki jih morate obiskati, če želite uživati v svežem zraku in čudoviti naravi.

Sprehajalne poti ob Bistrici

Ena najbolj priljubljenih poti v Domžalah je sprehajalna pot ob reki Bistrici. Pot se vije ob reki in ponuja čudovite razglede na okolico. Med sprehodom boste lahko občudovali naravno lepoto reke in uživali v miru, ki ga ponuja ta zelena oaza. Pot je primerna za vse starostne skupine in je idealna za sproščujoč popoldanski sprehod.

Park Martina Krpana

Park Martina Krpana je priljubljena destinacija za družine in mlade. V parku se pogosto odvijajo različni dogodki, med njimi tudi Dan za mlade. Poleg otroških igrišč in športnih površin, park ponuja tudi lepo urejene poti za sprehode. Tukaj lahko uživate v naravi, se sprostite ob branju knjige ali se udeležite raznih aktivnosti, ki jih park ponuja.

Park sprostitve

Park sprostitve je miren kotiček v Domžalah, kjer lahko pobegnete od vsakdanjega vrveža. Park je zasnovan za sprostitev in meditacijo, saj vključuje različne sprostitvene točke, klopi in zelene površine. Sprehajalne poti v parku so idealne za kratke sprehode in premislek v mirnem okolju.

Češminov park

Češminov park je v zadnjih letih znano in priljubljeno zbirališče za domžalčane in tudi ostale. Poleg njega se nahaja otroško igrišče, v neposredni bližini pa sta tudi košarkaško in nogometno igrišče. Park je priljubljena destinacija za družine, saj ponuja nekaj za vsakogar. Spomladi park še posebej očara s cvetočimi češnjami, ki ustvarjajo čarobno vzdušje, poleti pa so tam organizirane tudi številne prireditve.

Pohod na Mengeško kočo

Za tiste, ki imate radi nekoliko daljše pohode, je pohod na Mengeško kočo odlična izbira. Pot se začne v Mengšu in vodi skozi gozdove ter travnike do koče, ki je priljubljena med pohodniki. Na vrhu vas čakajo čudovit razgled na okolico, otroško igrišče in možnost okrepčila v koči.

Grobeljski drevored

Grobeljski drevored je čudovita sprehajalna pot, obdana z drevesi, ki zagotavljajo prijetno senco v poletnih mesecih. Pot je priljubljena med domačini in obiskovalci, saj ponuja prijeten sprehod v naravi. Drevored je tudi zgodovinsko pomemben, saj je bil zasajen že pred mnogimi leti in predstavlja pomemben del kulturne dediščine Domžal.

Druge sprehajalne poti

Poleg omenjenih poti, Domžale ponujajo še številne druge možnosti, za sprehode. Med njimi so tudi manj znane poti, ki vodijo skozi okoliške gozdove, travnike in ob rečnih bregovih. Vsaka pot ponuja edinstveno izkušnjo in je vredna obiska.

Domžale so resnično zelena oaza, kjer lahko vsakdo najde nekaj zase. Ne glede na to, ali iščete sprostitev, rekreacijo ali preprosto uživate v naravi, boste v Domžalah zagotovo našli svoj kotiček miru.

Vabljeni, da raziščete te čudovite poti in se prepustite lepoti narave.

Avtor: Nina Orehek; Foto: Nina Orehek

Tagi