Kako potekajo dela na Kolodvorski cesti v Domžalah?

Kadar slišimo, da se bo nekje obnavljala cesta, takrat ponavadi pomislimo, da bo tam nato ves čas obnove, vse razkopano. Vendar pa ni čisto tako. Lep primer kako se obnavlja cesto, je Kolodvorska cesta v Domžalah, katero so pričeli obnavljati konec meseca junija.

Ker gre za večjo rekonstrukcijo omenjene ceste, obnovljeni bodo namreč tudi vsi komunalni vodi, bi človek pričakoval eno veliko gradbišče, vendar v realnosti ni tako. Na to so nas opozorili bližnji stanovalci, ki gradbenikom izrekajo pohvalo, da vsak dan po končanem delu uredijo cesto tako, da je tudi prevozna. In če je še dopoldne polno lukenj, kjer menjajo razne cevi, pozno popoldne teh ni več videti.

Tako smo se dopoldne podali na Kolodvorsko cesto, da smo se še sami prepričali, kako potekajo dela. Med ogledom smo tudi opazili, da se je marsikdo v tem času pripeljal vse do pošte in to brez problemov. Prav tako smo se oglasili tudi popoldne in cesta je bila res takšna, kot pravijo bližnji sosedje. Nikjer nobenih sledi od dopoldanskih lukenj, delovni stroji pa so bili parkirani ob robu. Lahko izrečemo samo pohvalo izvajalcem del.

Kolodvorska cesta po končanem delavniku.

Rekonstrukcijska dela izvaja podjetje LAVACO d.o.o., Ljubljana. V času našega ogleda so bili tam še podizvajalci iz podjetja Hribar d.o.o. in VOD GRAD, gradbeno podjetje d.o.o. iz Ljubljane. Ves čas pa so tam prisotni tudi iz Javnega komunalnega podjetja Prodnik.

Ob rekonstrukciji ceste bodo na novo urejena parkirna mesta in pločniki z tlakovci. Na celotni dolžini rekonstruirane ceste bodo zasajena mestna drevesa. Kot smo že omenili, pa bodo zamenjali tudi vse komunalne vode. Investicijo v celoti financira Občina Domžale. Zaključek del je predviden do konca avgusta 2013.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov