Kako lahko izboljšate promet v Domžalah? Oddajte svoj predlog!

Občina Domžale v okviru Evropskega tedna mobilnosti organizira razstavo, ki prikazuje primere dobrih prometnih ureditev ter potek priprave nove Občinske celostne prometne strategije (OCPS). Razstava, ki poteka na obeh glavnih avtobusnih postajah v Domžalah, vabi občane k aktivnemu sodelovanju pri načrtovanju prometne prihodnosti Domžal, saj lahko z oddajo svojih predlogov prispevajo k izboljšanju prometnih rešitev.

Kdaj in kako lahko občani sodelujete?

V petek, 20. septembra 2024, bo med 10.30 in 12.30 uro na Ljubljanski cesti v Domžalah potekala akcija, kjer bodo občani lahko osebno oddali svoje predloge za prometne ukrepe. Za tiste, ki tega dne ne bodo mogli sodelovati, pa je na voljo možnost oddaje predlogov prek spletne platforme, ki omogoča enostavno in hitro oddajo idej iz domačega udobja.

Razstava prometnih rešitev

Evropski teden mobilnosti tradicionalno spodbuja k razmisleku o trajnostnih oblikah prevoza in kakovosti javnega prostora. Letos poudarja temo Udobni javni prostor – za vse, ki izpostavlja pomen dostopnosti, varnosti in enakovrednosti za vse prometne udeležence.

Razstava o procesu priprave OCPS in primerih uspešnih ukrepov v Domžalah ter drugih slovenskih občinah bo na ogled na avtobusni postaji Domžale center (v obe smeri) do 27. septembra 2024.

Sodelovanje občanov pri oblikovanju prometa

Občina je v sklopu priprave OCPS omogočila občanom, da prek spletne platforme vnesejo izzive, s katerimi se soočajo kot pešci, kolesarji, uporabniki javnega prevoza ali vozniki. Zdaj je omogočeno tudi dodajanje predlogov za prometne ukrepe, ki bi prispevali k izboljšanju prometne ureditve in večji trajnostni naravnanosti.

Predloge je mogoče oddati na portalu https://cps.projekti.si/domzale ali preko QR kode:

Skupaj lahko poskrbimo, da bodo Domžale mesto z učinkovitim, varnim in trajnostnim prometom za vse!

Karin Božič Zupančič; Foto: Občina Domžale

Tagi