Jeseni začetek temeljite prenove železniške postaje Domžale

“Jeseni začnemo s temeljito prenovo železniške postajo Domžale,” je danes na svoji Facebook strani zapisal infrastrukturni minister Jernej Vrtovec. Ocenjena vrednost prenove železniške postaje, ki vključuje tudi gradnjo podhoda, je 11,46 milijonov evrov. Razpis za izvedbo gradbenih del je predviden za letošnjo jesen.

Na železniški postaji Domžale je predvidena nadgradnja tirov, tirnih naprav in peronov, gradnja podhoda z dvigali, kjer bo ob stopnišču podhoda nameščen tudi kanal, po katerem bo možno voditi kolo. “Z izvedbo nadgradnje železniške postaje bo zagotovljena interoperabilnost, povečana bo zmogljivost postaje, omogočeno bo fleksibilnejše odvijanje prometa in obratovanje daljših vlakov. Za potnike bo zagotovljena prijaznejša infrastruktura, prilagojena gibalno oviranim osebam s tem pa bo povečana tudi stopnja varnosti,” je v zvezi z investicijo pojasnil minister Vrtovec.

Ocenjena vrednost rekonstrukcije železniške postaje Domžale z gradnjo podhoda je 11,46 mio EUR. Razpis za izvedbo gradbenih del je predviden jeseni 2021.

Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

Tagi