Jerman slavil zmago, Kantar Božič četrti

Pretekli konec tedna je dirkališče Pannonia-ring na Madžarskem gostovala drugo dirko za prvenstvo Alpe Adria in evropski pokal. Dirke sta se udeležila tudi člana ekipe AC1 Racing Marko Jerman in Etien Kantar Božič.

Tako Jerman kakor Kantar Božič sta na progo zapeljala v petek, ko so bili na urniku prosti treningi in poskušala pridobiti čim več informacij, da so jima mehaniki lahko čim bolje nastavili motorja za sobotne jutranje kvalifikacije in dirke. V prvenstvu Alpe Adria imajo dirkači imajo prvo dirko v soboto, drugo pa v nedeljo.

 Na sobotnih kvalifikacijah je Marko Jerman v kategoriji STK 1000 zasedel 3. startni položaj. Prvo dirko, dolgo 11 krogov, kjer krog meri 4.740 m je Marko končal na 2. mestu. Nedeljsko vožnjo je prav tako pričel s tretjega mesta in ciljno črto prečkal kot zmagovalec.

 “Lahko rečem, da je za nami skoraj popoln konec tedna. Z ekipo smo dobro delali in rezultat je tukaj. Na sobotni dirki sem še malo tipal, saj na tem dirkališču nisem bil 5 let. Po sobotni dirki sem z tehniki opravil dodatne nastavitve, katere so se izkazale za pravilne. Na nedeljski dirki sem se bolje počutil na motorju in čas kroga se je ustavil na 1:52:674. Zahvalil bi se ekipi, sponzorjem, svoji družini ter navijačem,” je po dirki povedal Jerman.

 Najmlajši član ekipe Etien je v kategoriji SSP600 sobotne kvalifikacije zaključil na 7. mestu. Etienova prva dirka je po urniku bila kot zadnja in se je pričela ob 18:35. 16-letni Lucijčan je dirko pričel nekoliko zadržan. Do kariraste zastave je pridobil nekaj mest in cilj prečkal kot četrti. Na nedeljski dirki pa je Etienovo Daytono doletela tehnična okvara na prestavnem vzvodu in mladi dirkač je bil primoran zapeljati v garažo.

 “O koncu tedna na Pannoniji imam mešane občutke. Nisem še v najboljši formi in dosti delamo na tem, da lahko ponovno vozim, kot bi želel. Z ekipo smo naredili odlično delo in gremo v pravo smer. Pomembno je, da sem čim več na motorju in vsak odpeljan krog je dobrodošel. Na nedeljski dirki sem v drugem krogu enostavno ostal brez menjalnika. Zlomila se je osovina menjalnika in tačka je padla dol. Motor pa je ostal v 4. prestavi. Dirko sem poskušal končati, vendar sem v četrtem krogu opazil, da ni varno nadaljevati in sem se odločil zapeljati v box. Kljub odstopu smo zadovoljni z napredkom. Sedaj se bomo dobro pripravili za Brno. Zahvalil bi se moji neutrudljivi ekipi. Pokroviteljem, ki nesebično pomagajo, družini in vsem navijačem,” je dogajanje na Pannoniji opisal Etien.

Člani ekipe AC1 Racing nimajo časa na pretek, saj jih od 03. do 07.07. julija čaka že tretja letošnja dirka na legendarnem dirkališču Brno.

Avtor: Nina Orehek; Foto: RaceBg.net

 

Tagi