Je Velika planina res samo ena?

Minuli vikend je bil v znamenju narave na dlani, gora v očeh ter užitka v srcu, saj je Eko resort pod Veliko planino prvič odprl svoja vrata. Kraj kjer se ustavi čas, saj mir, sožitje z drevesi, živalmi in Kamniško Bistrico spominja na pravljico. Na lastne oči težko opišem katera pripoved je bolj čudovita… nočna ob zvezdah, sončna ob vrvežu reke in ptic ali deževna ob spokoju človeške duše in narave.

V treh dneh odprtih vrat je več tisoč glava množica naredila prve korake po naravnih kamnitih potkah, si ogledala notranjost hišk ter začutila utrip ekološko usmerjene vasice. Na pomolu ali pod toplarjem so si lahko privoščili v prijetnem vzdušju nekaj osvežilnega, otroci so se poigrali na lesenih igralih ter si vsi skupaj ogledali nekaj gozdnih in domačih živali. Zgodila se je prva poroka, morda tudi kakšna ljubezen na prvi pogled.

Tuji gostje so navdušeni, saj opisujejo našo deželo kot čudovito, zeleno in ljudem prijazno, Eko resort pa topel, spoštljiv do narave ter odlično zastavljen projekt z izjemno lokacijo, ki dopušča mir ali pa športno udejstvovanje v planinah, hribih in bližnjih potek. Slovenci pa o čudoviti vasici samo dobro, saj so čestitke deževale iz vseh koncev naše države.

Dela v Eko resortu še zdaleč niso končana in tudi določene ideje rastejo skupaj z njim. V septembru nas čaka lepo presenečenje, saj bodo lahko gostje obiskali wellnes center in si privoščili popolno sprostitev v bio zeliščni ali finski savni ali se pocrkljali z masažo. Poskrbljeno bo tudi za otroke, saj bodo lahko preko delavnic spoznavali živali in skrbi za njih ter se seznanili tudi s pridelavo in predelavo domače hrane.

Objem narave, mir in prijetnost se je že ustvarila, pomembno je da tako ostane tudi, ko prag te čudovite dežele prestopijo gostje … kar pa je dejansko odvisno od nas vseh ter naših želja, potreb ter občutka do narave, stvari in vsekakor sočloveka.

In res … Velika planina je bližje kot se zdi …

Avtor: Špela Rojc; Foto: Eko resort
Tagi