Javni razpis zbiranja starih fotografij ob 110-letnici šolstva v Jaršah

OŠ Rodica je objavila javni razpis zbiranja starih fotografij ob 110-letnici šolstva v Jaršah. 8. oktobra 2016 bo namreč minilo natanko 110 let, odkar so otroci iz Jarš in z Rodice začeli obiskovati pouk v novozgrajeni šoli v Jaršah. Ob tej priliki Osnovna šola Rodica, naslednica te šole, ki danes uporablja šolsko stavbo za pet svojih oddelkov, objavlja razpis za zbiranje starih fotografij jarške šole.

Vse nekdanje učence in učitelje jarške šole ter krajane prosimo, da pogledajo po svojih arhivih in nam posredujejo fotografije, ki so nastale pred letom 1990. Še posebej k razpisu vabimo nekdanje učence, ki so šolo obiskovali pred drugo svetovno vojno ali takoj po njej. Stare fotografije prinesite ali pošljite po navadni pošti v tajništvo šole – Osnovna šola Rodica, Kettejeva 13, 1230 Domžale (vrnjene boste dobili v roku sedmih dni) ali pa jih pošljite na elektronski naslov os-rodica@guest.arnes.si.

Vse zbrane fotografije bomo objavili na šolski spletni strani pod zavihkom 110 let šolstva v Jaršah, v zahvalo pa bomo lastnike fotografij nagradili z zbornikom Šola ob bregu Mlinščice, ki je nastal ob 100-letnici šolstva v Jaršah. Vse, ki se boste odzvali na naše povabilo, prosimo, da posredujete tudi podatke o datumu oziroma letu nastanka fotografije, zaželen pa je tudi opis fotografije (kaj slika prikazuje oz. kdo so ljudje na sliki). Zbrane fotografije bodo tudi dragoceno arhivsko gradivo za popis zgodovine šole.

Zbiranje starih fotografij jarške šole poteka do 15. septembra 2016.
Pridružite se akciji zbiranja starih fotografij in nam pomagajte ohraniti našo skupno preteklost!

Več na spletni strani OŠ Rodica

Avtor: OŠ Rodica
Tagi