Izšla je nova številka Slamnika – december 2021

Izšel je decembrski Slamnik, osrednji tiskani informator o življenju in delu v občini Domžale, ki ga brezplačno prejemajo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do nove decembrske številke v letu 2021.

V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove decembrske številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

tudi v našem mestu poskušamo podoživeti duh nekega preteklega prazničnega časa, ki ga je danes težko priklicati v meri, kot smo ga bili vajeni. Na prvi sobotni decembrski večer so v Domžalah zažarele praznične luči, Miklavž je s svojim spremstvom otrokom pomahal na domžalskih ulicah in v parkih, na ploščadi v centru mesta pa je potekal sejem Mesto želja, kjer ste lahko občanke in občani zapisali oziroma izobesili svoje želje. O prazničnem vzdušju in pričakovanjih, povezanimi z njimi, smo se pogovarjali z Domžalčanko dr. Sašo Poljak Lukek, docentko na Teološki fakulteti in psihoterapevtko na Frančiškanskem družinskem inštitutu v Ljubljani. Zakonski in družinski terapiji, inovativni terapevtski modaliteti, ki letos praznuje 20 let obstoja v Sloveniji, je s srcem predana že več kot deset let. Svoje delo opravlja izredno odgovorno in z obilo sočutja, zato smo jo povabili k pogovoru o nekaterih prazničnih temah.

V Velikem intervjuju, ki v mesecu decembru že tradicionalno pripada županu Občine Domžale, smo se sprehodili skozi leto, ki se izteka, in pogledali v prihodnost. Župan Toni Dragar nam je zaupal, da si ob koncu tega in v naslednjem letu želi končati zastavljene cilje, več časa posvetiti sebi in aktivnostim, ki so v teh hektičnih časih ostale ob strani, ter se končno posvetiti svoji družini in predvsem svojima vnukoma.

V Temi meseca vam predstavljamo ljudi, ki stojijo za dobrodelnimi projekti, ki polepšajo dneve marsikomu, tako otrokom, odraslim, umetnikom pa tudi njim samim, saj z dobrimi deli bogatijo tudi sebe, svoje življenje. Pogovarjali smo se s člani Rotary kluba, ki v Domžalah deluje že več kot 20 let.

Na kulturnih straneh pa vam tokrat predstavljamo pedagoga, glasbenika, pesnika, astronoma in prevajalca Bélo Szomija, ki je pred kratkim izdal že svojo drugo pesniško zbirko z naslovom Češnja, zato bo tokrat predstavljen predvsem kot poet.

Želim vam prijetne praznike in vse dobro v letu 2022.

Špela Čarman, odgovorna urednica

Tagi