IZ PRVE ROKE: Občina Domžale bo v petek dobila novega župana in novo podžupanjo!

Prav ste prebrali iz naslova. V petek, 18. novembra 2016, bosta občinsko oblast prevzela novi župan in nova podžupanja. Prišlo je namreč do preobrata, ki mu v slovenskem prostoru še ni bilo para. Občinsko oblast bo namreč prevzela čisto mlada generacija, seveda z novim županom ni novo podžupanjo na čelu.

Pa pustimo šalo ob stran, če vas je slučajno zamotil naslov in uvoden tekst. Ne bo šlo za predajo oblasti, kar po zakonu tudi ni možno. Bo pa šlo za eno posebno zanimivo akcijo, kjer bosta župana Tonija Dragarja in podžupanjo mag. Renato Kosec za en dan nadomestila mini župan Jure Salopek in mini podžupanja Jerca Letnar.

Na Občini Domžale so nam povedali, da je pred časom Slovenska fundacija za Unicef na njihov urad naslovila zanimiv predlog programa ob obeleženju Svetovnega dneva otroka (20. november), kateremu bodo letos pozornost namenili v petek, 18. novembra. Tako so na Občini Domžale pred časom pozvali domžalske osnovne šole in jih prosili za sodelovanje pri projektu »Mini župan in mini podžupanja«, pri katerem so učenci in učenke v svojih spisih sporočali, kakšno bi bilo vodenje občine skozi otroške oči.

»Župan Občine Domžale Toni Dragar je na podlagi spisov z naslovom »Če bi bil župan …« izbral učenca 9. razreda OŠ Venclja Perka, Jureta Salopeka, ki se je s pomočjo pametnega Googla pozanimal, kakšna je dejansko funkcija župana. In ker bi tudi sam rad postal »prijatelj vseh občanov ter hkrati tudi zastopnik njihovih interesov in vrednost« za en dan, mu je župan omogočil to priložnost za en dan. Podžupanjo mag. Renato Kosec pa so najbolj prepričale besede »čis't običajne najstnice« Jerce Letnar, devetošolke z OŠ Rodica, ki bo k delu Občine prispevala zanesljivo in veselo pomoč ter se potrudila, da bo življenje vseh nas varno in zanimivo«, pravijo na Občini Domžale.

Župan Toni Dragar in podžupanja mag. Renata Kosec bosta v petek predala svoji funkciji.

Mini župan Jure Salopek in mini podžupanja Jerca Letnar se bosta tako v petek, udeležila Tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki bo potekal po osnovnih šolah ta dan. Župan bo z mladim predstavnikom obiskal OŠ Roje, šolo s prilagojenim programom, kjer ju bodo učenke in učenci seznanili o zaužiti hrani, ju spomnili na že pozabljene otroške igre in jima prikazali ljudske plese.

Podžupanja mag. Renata Kosec bo s svojo namestnico Jerco Letnar dan pričela na OŠ Dob, kjer bosta skupaj spoznali delovanje Čebelarskega društva Krtina Dob, mentor Marjan Koderman pa jima bo orisal pomen naših čebel, pomen zdravja in pomen medenega hranila. Povabilu na Tradicionalni slovenski zajtrk se bo odzvala tudi glavna republiška inšpektorica za hrano z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in ribištvo, mag. Saša Dragar Milanovič.

»Ob 11. uri bomo na Občini Domžale odprli vrata za najmlajše. Pisarni mini župana in mini podžupanje bodo obiskali otroci, predstavniki razredov – njuni sošolci, prijatelji, znanci – ki bodo predstavili predloge, priporočila, izboljšave oz. pohvale, ki jih sami kot meščani zaznavajo«, še pravijo na Občini Domžale in dodajajo, da si želijo, da bi jih obiskali morda tudi odrasli, npr. Straši, učitelji, novinarji in drugi.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca
Komentarji uporabnikov
Tagi