Investicije v izvajanju v občini Lukovica

Na Občini Lukovica so nam v zvezi s tekočimi investicijami povedali, da trenutno poteka sanacija usadov ter ureditev meteornega odvodnjavanja na cesti Podmilj-Samoglar, projekt za ureditev križišča v Lukovici pa je tik pred dokončanjem. V izdelavi je projektna dokumentacija za rekonstrukcijo nekaterih cest, projektna dokumentacija za varnostno nadgradnjo prehodov za pešce v Šentvidu pri Lukovici ter projektna dokumentacija za umestitev nadstrešnice na avtobusnem postajališču Lukovica – smer Trojane.  Podpisana je pogodba za izgradnjo ceste OPPN Drtijščica, pogodba za dobavo in vgradnjo notranje opreme projekta “Preureditev stare telovadnice v šolske učilnice” ter pogodba za izdelavo projektne dokumentacije za gradnjo kanalizacije v naseljih Gradišče in Zgornje Prapreče. Več o investicijah v izvajanju v občini Lukovica si lahko preberete v nadaljevanju.

V izvajanju je sanacija usadov na cesti Podmilj–Samoglar in ureditev meteornega odvodnjavanja. V postopku evidenčnega naročila je bil izbran izvajalec del GP Hribar d.o.o. Pogodbena vrednost del znaša 18.625,13 EUR z DDV.

Sanacija usadov na cesti Podmilj–Samoglar in ureditev meteornega odvodnjavanja.

V izdelavi je projektna dokumentacija za rekonstrukcijo cest: Rafolče – naselje, Šentvid pri Lukovici – Gasilska ulica, Češnjice–Poljane–Selce, Krajno Brdo – naselje, cesta do poslovilnega objekta v naselju Krašnja, pločnik Prevoje–Vrba, Spodnji Petelinjek–Javorje pri Blagovici.

V območju državne ceste R2 447 Želodnik–Trojane se izdeluje projektna dokumentacija za varnostno nadgradnjo prehodov za pešce v Šentvidu in Prevojah, kar bo omogočilo varnejše prečkanje pešcev, zlasti šolarjev. Ravno tako je izdelana dokumentacija za umestitev nadstrešnice na avtobusnem postajališču Lukovica – smer Trojane in je trenutno v obravnavi na DRSI. Projekt za ureditev križišča v Lukovici je tik pred dokončanjem, sledi recenzijski postopek, kar je običajna praksa pri ureditvah križišč na državnih cestah. DRSI je, v sodelovanju z Občino, tudi naročnik projektnih dokumentacij za dve lokaciji, in sicer križišče v Trnjavi in avtobusno postajališče in pločnik v naselju Spodnji Petelinjek.

Podpisana je pogodba za izgradnjo ceste OPPN Drtijščica. Pogodbena vrednost del znaša 176.604,42 EUR z DDV. Izvajalec del je uveden v delo, predvidno dokončanje del je do konca meseca aprila 2022.

Podpisana je Pogodba za dobavo in vgradnjo notranje opreme (opreme učilnic, garderob …). Dobavitelj opreme je Atlas oprema d.o.o., ponudbena cena znaša 231.110,70 EUR z DDV. Izvajalec je uveden v delo, rok za dobavo notranje opreme je najkasneje do 30. 5. 2022.

Podpisana je pogodba za izdelavo projektne dokumentacije za gradnjo kanalizacije v naseljih Gradišče in Zgornje Prapreče. Celoten projekt bo prijavljen na javni razpis za dodelitev sredstev na ukrepu: Zeleni prehod – Komponenta Čisto in varno okolje, podukrep: Izboljšanje ukrepov na področju ravnanja z vodo in okoljske infrastrukture (C1 K3), Operacija: »Investicije v sisteme odvajanja in čiščenja odpadne vode, ki ležijo na manjših aglomeracijah od 2.000 PE« (C1 K3 IH). Možno in predvideno je sofinanciranje v višini do 50 % upravičenih stroškov. Razpis je objavilo Ministrstvo za okolje in prostor.

Miha Ulčar; Foto: Občinska uprava, Občine Lukovica

 

Tagi