Inovativne rešitve za ureditev Parka Univerzale

Park Univerzale v središču Domžal bo v prihodnje deležen prenove. Študentje Fakultete za dizajn so pri predmetu Studio III, pod mentorstvom viš. pred. Benjamina Hafnerja zasnovali konceptualne študije prenove Parka Univerzale. Predstavitev njihovih projektov bo moč videti na razstavi v kratkem.

Park Univerzale leži na severni stranici nekdanje tovarne Univerzale in predstavlja eno izmed zunanjih dnevnih sob mesta Domžale. Na južni ni vzhodni strani ga oklepa kompleks tovarne, na severni strani stanovanjski objekti stolpnic, na zahodni pa ena od javnih občinskih cest.

Študentje so tako na podlagi videnega pri pripravi projektov upoštevali trenutno stanje, zgodovino našega mesta, izhajali so tudi iz pomembnih dejavnosti in obrti na domžalskem.

Ena izmed idejnih zasnov ureditve Parka Univerzale.

Cilj je, da park v samo središče mesta prinese mir, sožitje, varnost, lepoto in sproščenost. Poudarek bo na zelenih površinah, kjer bo dovolj prostora, da v mirnem okolju in arhitekturno dovršenih objektih uživamo ob kavi, beremo, meditiramo ali pa opazujemo najmlajše, ki bodo lahko uživali na otroškem igrišču. Moderno opremljen park s kavarno bo torej prostor za odmik, različne dogodke in športne aktivnosti.

Inovativne rešitve za ureditev Parka Univerzale je pozdravila podžupanja mag. Renata Kosec, ki nam je povedala, da bomo tako v samem središču mesta dobili prijetne zelene površine z modernimi arhitekturnimi rešitvami. Po besedah podžupanje bodo pred poletjem na temo idejnih zasnov pripravili razstavo, na Občini Domžale pa bodo v nadaljevanju skupaj z viš. pred. Benjaminom Hafnerjem izbrali najboljšo rešitev, ki jo bodo v prihodnosti tudi realizirali. Dodala je še, da s študenti Fakultete za dizajn odlično sodelujejo.

Njihove inovativne rešitve si lahko ogledate v fotogaleriji.

Miha Ulčar; Foto: študenti Fakultete za dizajn, Občina Domžale

Tagi