Grdi domžalski rački čakata na snubce! Huh, naporno bo, ampak svatba bo!!!

Včeraj smo na našem portalu pisali o množičnih vlomih v garažni hiši na Župančičevi ulici v Domžalah, kjer je bilo vlomljeno v kar 18 garaž. Na omenjeni ulici se nahajata dve triplex garaži v katerih je 228 garažnih boksov. Objekta propadata, saj nimata upravnika, nekateri garažni boksi pa so po pripovedovanju občana, prazni že več kot dvajset let.

Za vsako težavo se vedno najde tudi rešitev. Samo če jo želiš doseči. Po besedah našega sogovornika, je omenjena problematika z garažnima hišama zaenkrat še daleč v nebesih. Nekatere garaže so namreč pozabile na svoje lastnike oziroma obratno, saj jih že več kot dvajset let ni nihče obiskal. Se pa ponuja rešitev tudi za to.

Po besedah občana trenutno poteka vpis v zemljiško knjigo, ki je pa več kot mukotrpen, saj se za nekatere lastnike garažnih boksov sploh ne ve, kdo so. Nekateri lastniki niso povedali svojim dedičem, da imajo garažo v Domžalah. Objekta propadata, kar izkoriščajo tudi kriminalci, saj se naj bi tam dogajalo marsikaj.

»Država oziroma Občina Domžale nima seznama lastnikov, tako da zelo malo pobereta nadomestila za stavbno zemljišče, ter davek na premoženje. Tu je anarhija. Večina lastnikov že 40 let ni nič vložila v te garaže. Nekateri jih oddajajo v najem in samo služijo, za drugo jih nič ne briga. To je sramotno dejanje lastnikov garaž, ker bi se namreč z malo denarja dalo narediti marsikaj, za naslednjih 40 let. Samo mošnjiček je treba razvezati«, razloži naš sogovornik.

Tako nekako naj bi zgledali prenovljeni garažni hiši na Župančičevi ulici v Domžalah.

Kot smo že omenili, trenutno poteka vpis v zemljiško knjigo. Meseca marca (obvestilo bo objavljeno pred garažnima hišama) naj bi sklicali vse »znane« lastnike garažnih boksov, kjer bodo izbrali nadzorni odbor, ta pa naj bi poskrbel za izbor upravnika. Nato pa naj bi sledila prenova garažnih hiš. Do takrat, pa si lahko v naši fotogaleriji pogledate prenovljeno garažno hišo v Šiški, ki je zelo podobna domžalskima. Samo, da je ta kot se šika …

Avtor: Miha Ulčar; Foto: B.T.
Komentarji uporabnikov
Tagi