Gradnja vrtca in širitev podružnične OŠ v Krtini poteka po predvidenem planu

Septembra lani so v Krtini postavili temeljni kamen za izgradnjo novega vrtca in razširjene podružnične Osnovne šole v Krtini. Gradbena dela, v skupni vrednosti 2.793.761,30 EUR, so se začela že takoj po postavitvi temeljnega kamna, končana pa bodo predvidoma v juniju 2014, nato pa sledi montaža opreme in pridobitev uporabnega dovoljenja v avgustu 2014. S prvim septembrom 2014, bo nov vrtec sprejel 100 malčkov.

Dela pri gradnji vrtca in širitve podružnične osnovne šole v Krtini s pripadajočo zunanjo ureditvijo, ki jih izvaja Razvojni zavod d.d. Trzin, potekajo po predvidenem planu.

Investicija obsega gradnjo dveh objektov, ki bosta med seboj povezana s podzemnim hodnikom. Med objektoma bo asfaltirano igrišče. V prvem objektu, ki bo s hodnikom povezan z obstoječo šolo, bodo v prvem nadstropju dve učilnici, kabineta, zbornica in sanitarije, v pritličju pa razdelilna kuhinja, jedilnica in večnamenski prostor.

Drugi objekt bo namenjen predšolski vzgoji. V pritličju bodo trije oddelki, namenjeni otrokom prve starostne skupine s pripadajočimi prostori (večnamenski prostor, kabineti, sanitarije), v prvem nadstropju pa trije oddelki za kombinirano ali drugo starostno skupino s spremljevalnimi prostori.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Občina Domžale
Komentarji uporabnikov