Gradnja optike v občini Moravče je v polnem zagonu

Gradnja širokopasovnega optičnega omrežja naslednje generacije z visokimi zmogljivostmi (najmanj 100 Mbps) je v občini Moravče v polnem zagonu.

V prvem tednu novembra je bil zgrajen še zadnji manjkajoči odsek primarnega kanala v Občini Zagorje pri vasi Vidrga. S tem je zdaj kanal v Moravčah neprekinjeno povezan do vozlišča v Čemšeniku.

Kot so nam sporočili z Občine Moravče, se trenutno začenja postavljanje razdelilnih postaj (PAN) v Križatah, Pečah, Zg. Kosezah, Mošeniku in Gabrju pod Limbarsko goro ter vpihovanje optičnih vlaken do teh postaj. Hkrati se izdelujejo tehnične rešitve v naštetih naseljih, pridobivajo soglasja bodočih naročnikov in potrebne služnosti lastnikov zemljišč. Priključki na novo optično omrežje se za uporabnike začnejo izvajati v decembru. Direktor podjetja Runex, ki z evropskimi in državnimi sredstvi gradi optiko, Stojan Nikolič je županu Občine Moravče dr. Milanu Balažicu potrdil, da bo za vzhodnim delom občine po novem letu takoj na vrsti gradnja optike na zahodnem delu.

Petra Petravič; Foto: Občina Moravče

 

Tagi