Gasilski dan v Krašnji

Vajeni smo, da se o gasilcih in gasilkah ter njihovem delu piše v mesecu požarne varnosti, torej v oktobru, a tokrat so gasilke in gasilci PGD Krašnja poskrbeli, da se o zanimivem dogajanju v njihovem gasilskem društvu piše že veliko prej.

V nedeljo, 18. junija 2023, so namreč pripravili gasilski dan, v okviru katerega so izvedli številne aktivnosti za vse generacije. A to še ni vse. V sodelovanju s Centrom za zaščito in reševanje Domžale so poskrbeli, da bodo naši gasilni aparati tehnično brezhibni. Tisti, ki ga doma ali v avtomobilu še niso imeli, pa so imeli odlično priložnost, da so ga tam kupili ter obenem dobili še nasvet, kako ga uporabiti.

Na sporedu so bile tudi zanimive otroške igre povezane z gasilstvom, ki so navduševale otroke, zato je bila tam vedno velika gneča. In ker je gasilski dan nekaj posebnega, še na kosilo ni bilo potrebno domov, saj so bili na voljo odlični čevapčiči, za najmlajše pa hrustljavo rumen pečen krompirček.

Prvi gasilski dan je za nami. Če je uspel, bo pokazal končni obračun. Zagotovo pa je uspel z namenom seznaniti mlado in staro z delom gasilcev, obenem pa so si lahko ogledali še gasilska vozila in opremo. Čeprav poznamo delo gasilcev in gasilk je prav, da poznamo tudi njihovo preventivno delovanje, njihovo usposobljenost in pripravljenost pomagati, kjer je potrebno. Vsi tisti, ki smo bili na gasilskem dnevu v Krašnji, sedaj vemo veliko več o gasilci in njihovem delu.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi