Gasilci v Blagovici s sokrajani preživeli aktivno nedeljsko popoldne

Zadnji vikend v oktobru so si obiskovalci in obiskovalke športnega igrišča v naselju Blagovica v občini Lukovica domače kraje ogledali z višine. Na povabilo gasilk in gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Blagovica se dneva požarne varnosti udeležili iz Zavoda reševalni pas ter Centra za zaščito in reševanje Domžale. Ti so s seboj pripeljali vozilo ALK-32, ki je krajanom in drugim obiskovalcem omogočilo dvig 32 metrov nad tlemi.

Poleg vožnje z vozilom CZR Domžale si je več kot 150 obiskovalcev lahko ogledalo nov Gasilski center PGD Blagovica, ki se z vsakim dnevom bliža končni podobi. »Center sicer še ni popolnoma dokončan, vendar so si obiskovalci pod vodstvom predsednika gradbenega odbora Igorja Trdina ogledali že kar nekaj stvari, ki so v njem,« so pojasnili gasilci PGD Blagovica.  

Obiskovalci so si pod vodstvom predsednika gradbenega odbora Igorja Trdina ogledali Gasilski center PGD Blagovica

Poleg prikaza vozila ALK-32 iz CZR Domžale so se zbrani lahko bolj podrobno seznanili tudi z gasilsko opremo in z drugimi vozili PGD Blagovica: gasilsko vozilo z vodo GVC 16/25, gasilsko vozilo z vodo GVC 24/50 in gasilskim vozilom za prevoz moštva GVM-1. Na dogodku so bili prisotni tudi prostovoljci iz Zavoda reševalni pas, ki se dogodka udeležili s svojim vozilom in s posnetki pokazali, kakšne so izkušnje ter stanje na naših avtocestah, ko pride do nesreč v cestnem prometu. Manjkal pa ni niti praktični prikaz gašenja vročega olja, ki je eden izmed pogostih vzrokov za nastanek požarov v stanovanjskih objektih.

Aktivnosti za vse udeležence

Ta dan so gasilci in gasilke iz PGD Blagovica pripravili tudi druge aktivnosti, s katerimi so obogatili pester in poučen program, ki je bil primeren prav za vse generacije. Ob pečenem kostanju na športnem igrišču v Blagovici se je bilo možno udeležiti delavnice nudenja prve pomoči, gasilsko-športnega programa za najmlajše.

Gasilci in gasilke iz PGD Blagovica pripravili tudi druge aktivnosti, s katerimi so obogatili pester in poučen program, ki je bil primeren prav za vse generacije

»Veseli smo, da je tekmovalo 20 otrok v treh različnih kategorijah, ki so bili ločeni po spolu. Kategorije so bile do 5 let, med 6 in 9 let ter nad 10 let. Veseli in ponosni smo, da imamo v naših vrstah več kot 65 članov mladincev in pionirjev, ki dosegajo odlične rezultate na regijskih in državnih tekmovanjih ter nenazadnje tudi podmladek, ki raste skupaj z gasilstvom in bodo z veseljem uporabljali naš nov Gasilski center PGD Blagovica,« je svoje misli strnil predsednik komisije za mladino Andraž Štrukelj.

Ob tej priložnosti pa gasilci iz Blagovice že pogledujejo proti veselemu decembru in vabijo na njihov dobrodelni koncert. Na njem bodo nastopili Ansambel Banovšek, Ansambel Gregorja Kobala, Ansambel Luka Razpotnika, Klapa Sidro, Moški pevski zbor CZR Domžale, Glasbeni duet Nika & Anže in Tone Serpentinšek, zbrana sredstva pa bodo namenjena za dokončanje objekta.

Avtor: Lea Smrkolj; Foto: Arhiv PGD Blagovica

 

Tagi