“Gasilcem in vsem, ki ste nam ob včerajšnjem neurju priskočili na pomoč, iskrena vam hvala”

Včerajšnja nevihta, ki je opustošila po Sloveniji, je z močnimi sunki vetra v domžalski občini povzročila precej škode. Veter je podiral drevesa in odkrival strehe stanovanjskih hiš. Na pomoč stanovalcem je pristopilo večje število gasilskih enot, ki so z izjemno predanostjo, angažmajem, združeni ter s skupnimi močmi in dobrim koordinatorstvom, uspešno izpeljali številne intervencije.

CZR Domžale so skupaj s PGD DOMŽALE – MESTO, PGD Homec, PGD DOB, Pgd Radomlje, PGD Vir, PGD Jarše Rodica, PGD Žeje – Sv. Trojica, Pgd Stob Depala Vas, Pgd Študa, PGD Studenec posredovali kar 67 krat. Večinoma je šlo za odkrite in poškodovane strehe ter podrta drevesa.

Javni pohvali, ki jo je CZR Domžale na družabnem omrežju namenil Javni gasilska službi Občine Domžale, ki se je ponovno izkazala kot dobro opremljena, usposobljena in odlično organizirana in pa zahvali, ki so jo namenili operativcem 112, ki so sprejeli neverjetno število klicev in enote napotili k vsem tistim, ki so potrebovali pomoč, se pridružujejo tudi številni stanovalci, ki so včeraj popoldan nemočno opazovali moč narave in z zaskrbljenimi pogledi zrli v nebo.

(Foto: PGD Homec)

Barbara Vilar iz Kavarne Hiša, se srčno in iskreno zahvaljuje vsem, ki so ob včerajšnjem neurju tako njim, kakor tudi sosedom, priskočili na pomoč. Ekipa Domžalca se pridružuje javni iskreni zahvali vsem ekipam, ki so bile včeraj na terenu in se požrtvovalno borile z opustošenjem, ki ga je za sabo pustilo neurje. Tudi v imenu ostalih prebivalcev.

Iz srca VAM hvala.

Današnja vremenska napoved ni ravno obetavna, držimo pesti, da bosta večer in noč minila mirno.

Ekipa Domžalca

 

Tagi