Dušni pastirji na srečanju pri županji mag. Olgi Vrankar

Z medsebojnim pogovorom se da marsikaj doseči in tega se zaveda tudi županja Lukovice mag. Olga Vrankar, ki na začetku leta na srečanje in pogovor povabi duhovnike, ki delujejo v Črnem grabnu.

Zahvaljujoč dušnim pastirjem, ki so v župnijo poslani, da skrbijo tako za duhovni razvoj kot za obnovo in vzdrževanje sakralnih objektov, je utrip v župnijah zelo živahen. Včasih je imela vsaka župnija svojega duhovnika, danes še zdaleč ni več tako. Za duhovno oskrbo v Črnem grabnu, imamo tako sedaj dva duhovnika, enega duhovnega pomočnika ter stalnega diakona in voditelja molitvene skupine.

V sredo 10. januarja 2024, so se zbrali v občinski zgradbi in si stisnili roke, ter si zaželeli zdravo in tudi uspešno leto. Sodelovanje duhovnikov z občino in obratno obrodi številne uspešno zaključene projekte, ki so vezani tudi na finančno možnost občine.

A tam kjer je volja, je tudi pót in tako se da marsikaj postoriti navkljub manjšem finančnem vložku. Tudi na tokratnem srečanju je pogovor tekel o možnostih nadaljnega sodelovanja pri nekaterih projektih, ki zahtevajo celovito obravnavo in pomenijo ohranjanje dediščine, katero so nam zapustili naši predhodniki.

Kot je bilo ugotovljeno, če bo zdravje, bodo uspešno rešili še mnogo težav, s katerimi se srečujejo duhovniki pri svojem poslanstvu in sicer v zadovoljstvo tako vernih, kot nevernih občanov in občank. Županja je na koncu srečanja vsakemu podarila še vrečko, v kateri so poleg ostalega našle prostor tudi dobrote Zakladi Črni graben.

Avtor: DJD; Foto: DJD

 

Tagi