Društva sodelujte v akciji »NVO gre v šolo«, naj vas osnovnošolci spoznajo

Izkoristite možnost in se v tednu otroka predstavite na domžalskih osnovnih šolah

»NVO gre v šolo« je akcija kjer šole za en dan odprejo vrata nevladnim organizacijam (društvom, zavodom in ustanovam) in vam omogočijo, da se predstavite učencem. Otroci bodo v času pouka spoznali vaše aktivnosti in dejavnost, ki jih izvajate.

Akcija se bo izvajala na treh domžalskih osnovnih šolah:

  • OŠ Domžale v torek, 3.10.2017
  • OŠ Preserje pri Radomljah v sredo, 4.10.2017
  • OŠ Dob v četrtek, 5.10. 2017.

Nevladne organizacije ste pomemben akter v družbi saj s svojim delom na področju kulture, izobraževanja, športa, varstva okolja, pomoči sočloveku in številnih ostalih področjih bogatite vsakdan v občini Domžale, spodbujate prostovoljstvo, medgeneracijsko učenje in prispevate k bolj kakovostnemu življenju v družbi. Pomembno je, da vaše aktivnosti in pomen delovanja spozna čim širši krog ljudi že v zgodnjih letih odraščanja, kar je tudi namen akcije »NVO gre v šolo«.

Vse zainteresirane nevladne organizacije iz občine Domžale vabimo, da se za sodelovanje v akciji prijavite preko spletnega obrazca, ki ga najdete na spletni strani www.consulta.si/dejavnosti/nvo-gre-v-solo/. Prijave zbiramo do konca avgusta.

Z zanimivo in interaktivno predstavitvijo boste nevladne organizacije pri mladih vzbudile zanimanje za članstvo in spodbudile praktično učenje med mladimi, okrepilo pa se bo tudi sodelovanje osnovnih šol z lokalnim okoljem. 

Koordinator akcije je Stičišče NVO osrednje Slovenije. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo preko elektronske pošte tjasa.kozlevcar@consulta.si oziroma po telefonu: 01 3209 484.

Avtor: Stičišče NVO osrednje Slovenije
Tagi