Dopoldanska zapora Ljubljanske ceste zaradi menjave kanalizacijskih cevi

Danes dopoldne je bila Ljubljanska cesta pri avtobusni postaji Domžale polprevozna, saj je promet v tem delu potekal izmenično enosmerno. Nekatere voznike je zapora ceste motila in slišati je bilo mnogo znanih in obrabljenih opazk "Kaj pa spet kopljejo?" Mi pa smo se na kraju samem prepričali, v čem je bil razlog izkopa na Ljubljanski cesti.

Kot nam je povedala Inge Waschl, vodja sektorja kanalizacije iz Javnega komunalnega podjetja Prodnik, je imela stavba, kjer domuje Center za socialno delo, že nekaj let težave s priključkom na kanalizacijo, saj so morali enkrat na leto čistiti njihov priključek. Zaradi tega so se tudi odločili, da njihov priključek uredijo. Za poseg so se odločili za soboto, saj je takrat manjši promet na omenjeni cesti.

Kot nam je še povedala Waschlova, so se cevi, ko so prišli do njih sesule vase, kar pomeni, da je bil poseg upravičen oziroma nujen. Glede na stanje omenjenih cevi, jih bodo kmalu zamenjali tudi na drugi strani ceste. O zapori ceste so obvestili Občino Domžale, Direkcijo za ceste in Policijsko postajo Domžale.

Avtor: Miha Ulčar
Tagi