Domžalski župan se po štirih mandatih poslavlja

V šestnajstih letih županovanja smo s sodelavci ustvarili veliko uspešnih zgodb, veliko je bilo narejenega in na novo zgrajenega. Življenje drvi mimo nas, živimo v času, ko se tempo stopnjuje in premalokrat se ustavimo in ozremo nazaj po dosežkih na katere smo lahko ponosni. Vedno pa je seveda prostor za razvoj.

Občina Domžale v vseh teh letih še vedno sodi v sam vrh najrazvitejših slovenskih občin, veliko je kazalcev, ki kažejo na to, da se v Domžalah lepo in dobro živi. V vseh teh letih sem vedno imel posluh za sočloveka, predvsem za tiste ljudi, ki sami ne morejo odločati ali težje uresničijo svoje sanje, to so naši najmlajši, starostniki, invalidi in druge ranljivejše skupine.

Vsi županovi mandati

Vseh projektov in investicij, šol, vrtcev, igrišč, parkov, cest, ulic in zgradb, ki smo jih v štirih mandatih postavili, obnovili, dogradili ne bom posebej našteval. Vem, da imamo ljudje »kratkoročen spomin« in, da nas je včasih potrebno tudi kaj spomniti, zato vas vabim, da preden rečete, da se v Domžalah ni nič dobrega zgodilo, prelistate biltene preko katerih smo vas redno informirali o aktualnem dogajanju v občini.

Se še spomnite začetkov delovanja domžalskega tržnega prostora ali zasnove in kasneje izgradnje, danes tako zelo obiskanega Češminovega parka. Vse to in še več si lahko preberete v Biltenu Občine Domžale 2006-2010.

Številne investicije v enote vrtcev in domžalske osnovne šole, vzpostavitev slamnikarskega muzeja Domžale, ena večjih zaščitno reševalnih vaj izvedena v občini Domžale, nadgradnja Centralne čistilne naprave Domžale-Kamnik, most Škrjančevo, most Želja v Nožicah, most v Biščah, izgradnja postajališča na železniški postaji Rodica. Te in številni drugi projekti so zaznamovali obdobje od 2010 do 2014, več si lahko preberete v Informativnem biltenu Občine Domžale 2010-2014.

Informativni bilten Občine Domžale 2014-2018 je pokazal, da so Domžale prostor zadovoljnih ljudi, kjer je kakovost bivanja na prvem mestu. Uredili smo 20 km rekreacijske poti ob Kamniški Bistrici, že takrat izbirali med 119 različnimi ponudniki na vseh dogodkih »Kuhna na plac«,16.400 gledalcev je uživalo v filmih gostujočega Kina v parku. Zgradili smo nov dom Krajanov v Dobu in enoto vrtca Urša, Pikapolonico, novo podružnično šolo v Ihanu ter izvedli investicije na različnih področjih. Na športni infrastrukturi, premostitvenih objektih, vodovodnem in kanalizacijskem omrežju, poslovilnih objektih, cestni infrastrukturi, protipoplavnih ukrepih in številnih dogodkih, katere spodbujamo, sofinanciramo in pripravljamo tudi dandanes.

Nismo odstopili od dobrih praks in projektov, ki naši občini dajejo dodano vrednost. Številne investicije in projekte najdete na priloženih povezavah, Informativni bilten 2019-2020, Informativni bilten 2020/2021 ter Informativni bilten Občine Domžale 2021/2022.

Župan Občine Domžale

Toni Dragar

 

Tagi