Domžalske knjigobežnice priljubljena postojanka za ljubitelje branja

Knjigobežnice so priljubljene tako med mlajšimi, kakor tudi starejšimi bralci. Postale so zanimiva in privlačna postojanka za vse knjigoljube, ki si želijo, da bi knjige v kar se da največji meri krožile in da bi do njih lahko dostopali vsi.

Zasnovane so kot samostoječe mini izposojevalnice knjig na prostem, kjer si lahko branja željni obiskovalci ogledajo ter prebrskajo po razpoložljivih knjigah in med njimi izberejo tisto, ki jih pritegne. V miru, na svežem zraku, na klopci, v senci pod drevesom ali ob otroškem igrišču, si lahko tako vsak podari nekaj časa zase in uživa v branju.

Ljubitelji branja knjigobežnice vsekakor poznajo, postajajo pa vse bolj priljubljene tudi med sprehajalci, ki se ob pogledu na posebej oblikovane hišice z zloženimi različnimi knjigami veseljem ustavijo. Z zanimanjem se ob njih ustavijo tudi najmlajši, ki z iskreno radovednostjo opazujejo spravljene knjige.

V Občini Domžale so knjigobežnice postavljene na kar nekaj lokacijah, ki si jih lahko ogledate na priloženem zemljevidu.

Petra Petravič; Foto: arhiv domžalca, Visit Domžale

 

Tagi