Domžalska županja na obisku pri Društvu Verjamem vate, ki letos praznuje 10 let delovanja

V petek, 19. maja 2023, je županja Občine Domžale, mag. Renata Kosec obiskala člane in članice Društva Verjamem vate, združenja mladih z razvojno motnjo, ki je nedavno obeležilo 10 let delovanja. Ustanoviteljici društva sta Vesna Goršek in Alenka Žnidarič, obe sta tudi mami otrok s posebnimi potrebami in tako dobro razumeta težke situacije družin, ki se znajdejo v podobni situaciji. V sklopu društva danes delujejo Dnevni center, Naša Trgovin’ca, pred kratkim pa se je v središču Domžal odprla tudi trgovina s trajnostno modo Lup. jeans. Občina Domžale tudi sofinancira društveni program.

Društvo je županjo sprejelo v svojih prostorih in to ob prijetnem klepetu in pogovoru o minulem praznovanju, ki je 12. maja 2023 potekalo v KD Franca Bernika Domžale. Ob priložnosti je županja mag. Renata Kosec povedala: »Izredno smo ponosni, da imamo tako srčno društvo – Društvo Verjamem vate – v naši lokalni skupnosti. Društvo si že deset let zares prizadeva, da bi vsi drugače ravnali z našimi ranljivimi skupinami, predvsem z otroki, da bi jim namenili posebno pozornost in jih karseda vključili v vsakdanje življenje. To je Vesni in Alenki ter ostalim zares uspelo. Z društvom odlično sodelujemo, sofinanciramo njihov program in navdušena sem, ko se srečamo – ko oni pridejo k meni ali pa ko jih obiščem sama, tako kot danes. So iskrene, zadovoljne osebe, všeč mi je, ko mi zastavijo kakšno vprašanje, nič ne ovinkarijo in v tem so čudoviti. Pa še to: so skromni, zadovoljni z malimi stvarmi – s toplim objemom in prijetnim pogovorom. Društvu ob deseti obletnici iskreno čestitam in mu želim vse dobro pri vseh nadaljnjih podvigih.«

Benjamin, član društva in nadarjen risar, fotograf in pevec, je županji podaril svoje delo – natančno je narisal občinsko stavbo, ki je že dobila svoje mesto v županjini pisarni.

Občina Domžale

Tagi