Domžalska županja mag. Renata Kosec na obisku v podjetju Helios TBLUS

Podjetje Helios TBLUS, enega največjih zaposlovalcev v osrednji regiji, ki zaposluje preko 800 sodelavcev, je na povabilo vodstva podjetja obiskala županja Domžal, mag. Renata Kosec, s podžupanoma, Matejem Primožičem in Borutom Ernestlom.

Vodstvo podjetja Helios TBLUS se zaveda svoje odgovornosti v lokalnem okolju, zato stremi k dobrim in produktivnim odnosom s skupnostjo. Z županjo, mag. Renato Kosec, so imeli konstruktiven odnos že v času, ko je bila podžupanja, sedaj pa ga želijo še nadgraditi, zato so jo, skupaj z obema domžalskima podžupanoma, povabili na ogled podjetja in pogovor o možnostih sodelovanja.

»V prihodnje želimo v lokalnem okolju spodbuditi še več skupnih projektov in prav to je bil namen našega srečanja,« je poudaril Marko Podjed, izvršni direktor Helios TBLUS. Obisk je trajal dve uri, poleg ogleda proizvodnje so govorili o prihodnjih načrtih podjetja ter možnih stičnih točkah z občino.

Domžalska županja je ob obisku povedala: »Zahvaljujemo se za sprejem v lokalnem podjetju Helios TBLUS, ki je zelo zgledno pri svojem poslovanju in veliko vlaga tudi v lokalno skupnost in neposredno krajankam in krajanom. Ponosni smo, da je tako uspešno podjetje del naše lokalne skupnosti, nadejamo si aktivnega sodelovanja v bodoče, ne le v večjih projektih pač pa tudi v družbeno odgovornih projektih. Ob obisku smo se dogovorili, da naša srečanja ponovimo in še okrepimo sodelovanje. Pomembno je, da ustvarjamo podporno okolje in se seznanimo z inovacijami in novostmi, ki jih ustvarjajo lokalna podjetja, kot je podjetje Helios TBLUS.«

Helios TBLUS sicer sledi zastavljeni strategiji razvoja, v kateri se je podjetje zavezalo trajnostni prihodnosti. Tozadevno izvajajo projekte in ukrepe na različnih področjih – povezovanje z lokalno skupnostjo in skrb za zaposlene, investicije v optimizacijo proizvodnje, razvoj inovativnih izdelkov ter tudi naložbe v lastno proizvodnjo energije s sončnimi elektrarnami.

»Helios TBLUS je del globalne skupine KANSAI PAINT, kar nam daje strateško prednost na globalnem trgu. Kot podjetje z dolgoletno tradicijo v Sloveniji pa delujemo predvsem lokalno in tu iščemo načine, da podpremo tako zaposlene kot okoliško prebivalstvo. Ena izmed zadnjih tovrstnih aktivnosti je bila dobrodelna akcija »S kolesom v službo za dober namen«, v kateri so sodelavci skupno prevozili 3000 kilometrov, podjetje pa je doniralo za prav toliko kvadratnih metrov barve notranje zidne barve Zvezi prijateljev mladine Domžale za socialno ogrožene družine. Takšne akcije se nam zdijo izredno pomembne, ker povezujejo dobrodelnost v lokalnem okolju in hkrati spodbujajo koristne življenjske navade sodelavcev, za nameček pa smo s kolesarjenjem tudi okolju prijaznejši,« je še pojasnil Podjed.

V podjetju si bodo tudi v prihodnje prizadevali graditi dobre in konstruktivne odnose z lokalnim okoljem, tako z županjo in podžupanoma občine Domžale kot drugimi, in verjamejo, da je sestanek začetek dobrega in plodnega sodelovanja.

Petra Petravič; Foto: Marko Delbello Ocepek

 

Tagi