Delovni obisk vodstva in poslanske skupine Nove Slovenije na domžalsko-kamniškem območju

Vodstvo in poslanska skupina Nove Slovenije je bila danes na delovnem obisku v Kamniško-domžalski regiji. Delegacija NSi se je v okviru celodnevnega obiska seznanila predvsem z gospodarskimi in socialnimi razmerami v tej slovenski regiji ter se sestala z nekaterimi gospodarstveniki, podjetniki in predstavniki lokalnih oblasti.

Predsednica Nove Slovenije in poslanka Ljudmila Novak je po obisku podjetja Roltek na Želodniku pri Domžalah povedala, da tako stranka kot njihova poslanska skupina izvaja redne mesečne regionalne obiske. Danes so obiskali nekatera podjetja in ustanove v občinah Dol pri Ljubljani, Mengšu, Domžalah, Lukovici, Moravčah in v Kamniku, kjer bo ob 19. uri v prostorih Doma kulture Kamnik potekal tudi pogovorni večer s poslanci NSi, na katerega so povabljeni člani in simpatizerji stranke ter širša javnost.

»Na terenskih obiskih obiskujemo različna podjetja, ustanove, kmetije, se srečujemo z župani in se pogovarjamo o problematiki nekega območja. Na obisku v podjetju Roltek smo se pogovarjali o problematiki na gospodarskem področju. Mnoga podjetja imajo težave z zagotavljanjem prostora za nove investicije za povečanje svojih proizvodnih zmožnostih. Razlog za to je zakomplicirana zakonodaja, ki ni dovolj hitra in dovolj prilagodljiva za potrebe gospodarstva. S takšnim problemom se srečuje tudi tukajšnje podjetje«, je povedla Novakova.

Po besedah Novakove na teh regionalnih obiskih dobijo veliko informacij za njihovo poslansko delo: »Ti terenski obiski na katerih se veliko naučimo, so res zelo koristni. Vse pridobljene informacije nato tudi na primeren način posredujemo naprej in sicer na različna ministrstva, uporabimo pa jih tudi pri naših zakonodajnih predlogih.«

Predsednica NSi Ljudmila Novak.

Celodnevnega obiska so se poleg predsednice NSi Ljudmile Novak, udeležili še poslanci mag. Matej Tonin, Iva Dimic, Jožef Horvat, Zvonko Lah in Jernej Vrtovec, glavni tajnik stranke Robert Ilc, predsednik Gospodarskega kluba NSi mag. Pavel Reberc ter predsednik Zveze seniorjev NSi Jože Jurkovič. Na domžalskem območju pa jih je spremljal predsednik Občinskega odbora NSi Domžale Peregrin Stegnar. Obiskali so izletniško kmetijo Pokovec v Zagorici pri Dolskem (domačija Jurija Vege), Dom sv. Katarine v Mengšu, podjetje Roltek d.o.o. na Želodniku, Pečarstvo Avbelj v Lukovici, Lončarjev muzej v Komendi, podjetje Netar Natura d.o.o. v Kamniku, podjetje Iskra Mehanizem d.o.o. v Kamniku in podjetniški center KIKštarter v Kamniku. Z župani obiskanega območja pa so imeli tudi delovno kosilo.

Na predsedniške volitve NSi s svojim kandidatom
Ker bodo v letošnjem letu potekale predsedniške volitve, smo predsednico Nove Slovenije seveda povprašali tudi o njeni morebitni kandidaturi za predsednico države, saj se neuradno med možnimi kandidati pojavlja tudi njeno ime. Kandidaturo ni ne zanikala ne potrdila, je pa povedala, da bo imela Nova Slovenija na predsedniških volitvah zagotovo tudi svojega kandidata, ki bo predstavljal njihov program in njihovo videnje predsedniške funkcije. »Zaenkrat pa še ni končne odločitve, kdo bo naš kandidat ali kandidatka«, je še povedala Novakova.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi