Delegacija Občine Domžale na ogledu poplavljenih območij

Občina Domžale redno spremlja interventna dela na območjih na porečju Kamniške Bistrice od Nožic do Bišč, ki so bila prizadeta v avgustovskih poplavah, in na mlinščicah. Zadnji ogled je bil v petek, 6. oktobra 2023, ko si je stanje na terenu v Nožicah in na Rovah ogledala županja mag. Renata Kosec skupaj s podžupanoma Borutom Ernestlom in Matejem Primožičem, predstavnikom Občine Domžale v medobčinski tehnični pisarni Janezom Bizjakom in mlado županjo Klaro Jeretina.

Delegacija se je srečala s predstavniki Krajevne skupnosti Rova. Ogledali so si most čez Rovščico ter poplavna polja, ki so se med poplavami razširila vse do cestišča. Mag. Renata Kosec je pojasnila, da bo medobčinska tehnična pisarna za urejanje vodotoka Kamniške Bistrice in njenih pritokov, ki je v ustanavljanju, zadolžena za izvedbo protipoplavnih ukrepov na dolgi rok. »Za nas in naše občane je pomembno, da še pred prvim deževjem izvedemo najnujnejša dela po poplavah,« je poudarila in dodala, da je za dela potrebno vnaprej pridobiti soglasja, kar je v pristojnosti Direkcije Republike Slovenije za vode.

Delegacija Občine Domžale si je ogledala tudi potek del v strugi Kamniške Bistrice v Nožicah. Ugotovili so, da dela potekajo po predvidenih načrtih in po terminskem planu. Dela potekajo nemoteno tudi v Biščah, kjer je bil ogled dan poprej.

Glede na dobro medsebojno obveščanje s krajevnimi skupnostmi in prisotnostjo predstavnikov Občine na terenu, so na Občini dobro seznanjeni s stanjem. Imenovani predstavniki krajevnih skupnosti za obveščanje po poplavah že posredujejo pobude krajanov, ki jih na Občini zbirajo in zapisujejo, opredelili jih bodo kot kratkoročne, srednje in dolgoročne ter v skladu s tem pristopili k realizaciji zadev, ki so v pristojnosti Občine. Zadeve, za reševanje katerih je pristojna država, bodo poslane na pristojna ministrstva.

Občina Domžale; Foto: Jure Gubanc

Tagi