Dela na porečju Kamniške Bistrice v teku, zaključuje se prva faza

Vodstvo in zaposleni na Občini Domžale redno spremljajo potek del na porečju Kamniške Bistrice, tudi v zadnjih dneh.

Županja mag. Renata Kosec si je v četrtek, 2. novembra 2023, z domžalskim Štabom za Civilno zaščito ogledala stanje na terenu v Nožicah in Biščah. V petek, 3. novembra, sta se Tonček Cezar, vodja Sektorja območja srednje Save na državni Direkciji za vode, in podžupan Borut Ernestl oglasila na terenu v Biščah in se tam tudi sestala s krajani. Na obeh lokacijah dela potekajo kot načrtovano.

V petek, 3. novembra 2023, se je Tonček Cezar sestal tudi z županjo mag. Kosec in podžupanom Ernestlom in izpostavil, da se vzdolž Kamniške Bistrice zaključuje prva faza del na porečju, namenjenih vrnitvi reke v staro strugo. V drugi fazi bodo pristojne državne službe pripravile projekt za dokončno sanacijo, ki bo med drugim vključevala utrjevanje bregov, dvig brežin in druge protipoplavne ukrepe, ter zagotovile sredstva za izvedbo teh del. Z načrtovanim potekom sanacije je Tonček Cesar seznanil tudi krajane  Bišč.

Vodstvo Občine Domžale se vseskozi urgentno dogovarja s pristojnimi državnimi institucijami tudi glede odstranitve poškodovanega mostu na Viru in si prizadeva, da bi bil most čim prej porušen in na novo zgrajen. Most, tak kot je, predstavlja grožnjo za varnost ljudi in premoženja, zato se v prihodnjem tednu na naslednjem sestanku z državno Direkcijo za infrastrukturo pričakuje od pristojnih konkretne odgovore in časovnico ukrepanja.

Občina Domžale

 

Tagi