Dela na Ljubljanski cesti v Domžalah zaključena, cesta ponovno odprta za promet

Na delu Ljubljanske ceste v Domžalah, od križišča s Slamnikarsko cesto do Rojske ceste, so se zaključila dela, ki so vključevala investicijsko vzdrževalna dela na vodovodu in kanalizaciji ter gradnjo razširjenega pločnika za pešce in kolesarje. Cesta je že odprta za ves promet.

Konec meseca junija so se na Ljubljanski cesti v Domžalah, od križišča s Slamnikarsko cesto do Rojske ceste, začela investicijska vzdrževalna dela na vodovodu in kanalizaciji, zaradi česar je tam potekala popolna zapora ceste. Po obnovi vodovoda in kanalizacije, ki jo je izvajal JKP Prodnik d.o.o., je nato investicijo, ki je vključevala izgradnjo razširjenega pločnika za pešce in kolesarje ter asfaltiranje cestišča nadaljevala Občina Domžale. Prav tako je v tistem delu umeščena nova javna razsvetljava ter položeni granitni robniki in kocke.

Na Občini Domžale so nam povedali, da je nova cesta zasnovana malenkost ožje, z namenom opozoriti voznike naj bodo še bolj previdni in pozorni na varnost vseh udeležencev v prometu, še posebej otrok: “Z enakega razloga pa smo pločnik razširili. Odslej bo več prostora namenjenega pešcem in kolesarjem.”

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Tagi