Dan odprtih vrat PGD Krašnja

Mesec oktober, ki je že tradicionalno mesec požarne varnosti, je tokrat posvečen preprečevanju požarov v gospodinjstvih. Slogan Požarna varnost – bodi pripravljen, bodi varen spodbuja prebivalce k razmisleku o požarni varnosti v njihovih domovih. V sklopu tega meseca mnoga gasilska društva organizirajo dneve odprtih vrat. Tako so v nedeljo, 13. oktobra 2024, gasilci PGD Krašnja odprli vrata gasilskega doma.

Mesec požarne varnosti ni namenjen le predstavitvi gasilskih društev, temveč tudi ozaveščanju o nevarnosti požarov doma in v naravi, prvi pomoči ter delu gasilcev. Na dnevu odprtih vrat so obiskovalci spoznali gasilski dom, opremo, vozila za intervencije in postopke oživljanja, ki jih je predstavila enota prve pomoči štaba CZ občine Lukovica. Gasilska enota CZR Domžale je prinesla novo lestev, visoko 32 metrov, katere nakup je delno financirala občina Lukovica.

Za otroke so poskrbeli z animacijami, v tekmovanju z ročno brizgalno pa so se pomerile ekipe PGD Krašnja in PGD Blagovica. Tekmovalci so morali najprej izvesti naloge, kot so zvijanje cevi, privezovanje opreme, in metanje vrvi. Po končanih nalogah so napolnili sod z vodo s pomočjo stare brizgalne, ki deluje na moč mišic. Tekmovanje je bilo sproščeno, zmagovalci pa so bili vsi sodelujoči, saj je dogodek omogočil prijetno druženje. Na koncu so obiskovalci uživali v kulinaričnih dobrotah, predvsem v palačinkah, ki so jih spekle mlade gasilke. Če ste letos zamudili dan odprtih vrat, boste imeli priložnost prihodnje leto v mesecu požarne varnosti.

Avtor: DJD; Foto: DJD
Tagi