Civilna zaščita Občine Domžale izdala novo brošuro

Zaščita in reševanje je v Občini Domžale vzpostavljena na visokem nivoju. Izrednega pomena je, da se vse te dogodke in aktivnosti beleži, za kar se na vsakih 10 let izdela tudi brošuro, kjer so vključene vse aktivnosti in dogodki v tem obdobju. Prva je bila izdana v za obdobje 1990-2000, druga za obdobje med 2000-2010, pred vami pa je že tretja in se nanaša na obdobje med 2010-2020.

V brošuri so predstavljene vse občinske zaščitno – reševalne vaje, ki jih je organizirala in izvedla Občina Domžale med 2010 in 2020. Izvedene vaje so bile obsežne in so vključevale celoten občinski sistem zaščite in reševanja, za take vaje pa so potrebna večmesečna teoretična in praktična izpopolnjevanja.

Poleg vajo so v publikaciji predstavljene tudi vse večje intervencije oziroma naravne nesreče, zaradi katerih je bil aktiviran štab CZ, vključujoč drugi val Covid-19, ki se je podaljšal v leto 2021. Posebej pa smo izpostavili tudi dva dogodka; prvi je začetek delovanja Centra za zaščito in reševanje Domžale ter izvedbo Regijskega preverjanja enot prve pomoči.

Brošuro si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Hvala vsem, ki nam zaupate in podpirate, velika zahvala tudi vsem prostovoljcem.

Kjer je volja, je pomoč!

Občina Domžale; Foto: Občine Domžale

 

Tagi