Čarobno naj bo

Letošnje leto je v vseh pogledih prav posebno leto. Po vsem tem, kar smo preživeli si marsikdo želi zgolj samo zamenjati koledar in se vrniti v staro realnost. Zagotovo to drži, a vendar vse ni tako pusto, kot morda na prvi pogled izgleda. Vstopili smo v čarobni december. V zraku že diši po zimi, kratki dnevi nas po vsakodnevnih obveznostih že preganjajo v topla stanovanja.

Letos ne bo običajnega druženja v mestnem središču in plesa pod bleščečimi lučmi. Ob vsem tem, kar je bilo ljudem v tem letu odvzeto, smo odločeni – prazničnega vzdušja občanom in občankam ne bomo odvzeli, zato naše mesto tako, kot vsa leta krasijo praznične luči in sijoča jelka. Kar nekaj je idej, s katerimi želimo polepšati čarobni mesec in trudimo se, da v vaše domove pripeljemo vsaj kanček čarobnega decembra.

Decembrske dogodke v živo, letos ne bomo izpeljali, bodo pa dobri možje svoje poslanstvo letos opravljali kar preko spleta. Pretekli vikend nas je preko spletnega portala www.domzalec.si obiskal Miklavž, ki pa je tudi letos bil dobrodelen. S predstavami za otroke je Miklavž razveseljeval kar tri dni zapored. Predstavo je v sodelovanju s Službo za turizem Občine Domžale pripravilo Kulturno društvo Miran Jarc Škocjan. Občina Domžale je pripravila darila za okrog 400 otrok iz socialno ogroženih družin in jih razdelila s pomočjo domžalskega Rdečega križa in župnijske Karitas Domžale.

In kaj nas še čaka …

25. decembra nas preko spleta pozdravi še Božiček, ob koncu leta pa naše čarobno mesto preselimo na kavč, ko bo, 30.12.2020 na sporedu Koncert Vlada Kreslina s kavča, pred koncertom pa tudi pozdrav Dedka mraza. Naj nas vsi dobri možje s svojim skrivnim prihodom navdihujejo, da tudi mi v tem času umirimo svoj tempo in praznične dneve obarvamo po svoje. In ker so nas razmere pripeljale do tega, da večkrat pokukamo v virtualen svet, poleg fizične, pripravljamo tudi virtualno voščilnico. Lepo vabljeni k sodelovanju.

Ob koncu leta želimo vsem lep in zdrav praznični december. Ozrimo se vase in storimo kaj dobrega zase in za ljudi okoli nas, takrat se bo zagotovo zgodilo marsikaj lepega.

Občina Domžale, Urad župana

 

Tagi