Bliža se dan spomina na mrtve

Bliža se dan spomina na mrtve, ko se z obiskom grobov, cvetjem in prižiganjem sveč poklonimo pokojnim. Kot vsako leto smo tudi letos v tednih pred praznikom na vseh pokopališčih, ki so v upravljanju Javnega komunalnega podjetja Prodnik d. o. o., priskrbeli pesek, ki bo letos pospravljen v za to namenjene sive zabojnike in ga skrbniki grobov lahko uporabijo za urejanje okolice groba vse leto. Na pokopališču v Mengšu in domžalskih Žalah pesek ostaja na ustaljenih lokacijah.

Ob prazniku grobove obišče veliko več ljudi, kot običajno, zato v tistih dneh pogosto primanjkuje parkirnih mest neposredno ob pokopališčih. Poleg tega je na cestah okoli pokopališč takrat velika gneča. Zato bo na nekaterih pokopališčih v upravljanju Javnega komunalnega podjetja Prodnik spremenjen prometni režim. Vse obiskovalce vljudno prosimo, da upoštevajo navodila.

Prav tako obiskovalce prosimo, da uporabijo tudi parkirna mesta, ki niso v neposredni bližini pokopališča, obenem pa pozivamo k previdnosti in strpnosti na cesti v času najbolj množičnega obiska pokopališč. Svetujemo tudi, da obiskovalci vrednejših predmetov ne puščajo v avtomobilih.

V času praznika na pokopališčih zagotovimo dodatne zabojnike za ločeno zbiranje odpadkov: biološko razgradljive odpadke (kamor sodi odpadno cvetje, grmovnice in trava), embalažo, mešane komunalne odpadke in sveče, ki so zaradi svoje kompleksne sestave zelo zahteven odpadek, zato je še posebej pomembno, da se zbirajo ločeno. Obiskovalce prosimo, da odpadke na pokopališčih odlagajo ločeno.

Zabojnik za pesek.

Prav tako je na vseh pokopališčih zagotovljena voda za zalivanje okrasnega cvetja in urejanja grobov, s katero pa je treba ravnati varčno. Poskrbeti je treba, da se pipe po uporabi dobro zaprejo in da se za zalivanje uporabi res le toliko vode, kot jo okrasno cvetje potrebuje.

Z vašo pomočjo bomo lažje poskrbeli za urejenost pokopališč, odgovoren odnos do okolja pa tudi varnost v času največjega obiska, zato prosimo, da nas v kolikor opazite okvare, poškodbe ali druga odstopanja, o tem obvestite na telefonsko število 01 729 54 30.

Komentarji uporabnikov
Tagi