Balinarsko športni klub Budničar Količevo obeležil 50 let udejstvovanja

Balinarsko športni klub Budničar Količevo letos praznuje pomembno obletnico – 50 let svojega udejstvovanja na področju balinarskega športa. Ob tej priložnosti so v petek, 6. septembra 2024, pripravili svečano prireditev na svojem balinišču v Količevem.

Dogodka se je udeležila tudi županja mag. Renata Kosec, ki je v svojem nagovoru izpostavila pomen kluba in njegove prispevke k razvoju balinarskega športa ter skupnosti. Ob tej posebni priložnosti je predsedniku kluba Stanislavu Žavbiju izročila zahvalo in simbolično darilo – občinsko zastavo.

Domžalska županja je v svojem nagovoru povedala: »Na območju občine Domžale delujejo številna športna društva in mnoga se lahko pohvalijo z bogato zgodovino delovanja. Eno takšnih ter izjemno srčnih in predanih je Balinarsko športni klub Budničar Količevo, ki igra ključno vlogo pri promociji balinarskega športa ter športnega duha nasploh.

Vseh 50 let delovanja si prizadeva znanje predajati naslednjim generacijam in spodbuja aktiven način življenja v lokalni skupnosti. Sodelovanje v državni in območni balinarski ligi, osvojene medalje, povezovanje z drugimi društvi in organizacijami pričajo o kakovosti in uspešnosti kluba. Pot do vseh teh uspehov pa ne bi bila mogoča brez številnih ur prostovoljskega dela, sodelovanja, vztrajnosti ob padcih in premagovanja izzivov, ki se pojavijo na poti.

V čast nam je, da sooblikujete naše mesto srčnih ljudi in dokazujete, da je z odločnostjo in vztrajnostjo mogoče vse.

Na Občini Domžale si bomo še naprej prizadevali za razvoj športa na območju občine in podpirali delovanje športnih klubov, društev in drugih organizacij, ki igrate pomembno vlogo tudi pri povezovanju skupnosti. Prav povezanost v lokalnem okolju lahko rojeva uspešne zgodbe in nas še bolj krepi.

Balinarsko športni klub Budničar Količevo je aprila letos ob občinskem prazniku prejel bronasto plaketo Občine Domžale za neprecenljiv prispevek k razvoju balinarskega športa v občini in državi. Vaše dolgoletno delo je ne samo zgled, ampak tudi priložnost spodbuditi druge, da se vključijo v podobne dejavnosti ali podprejo lokalna društva v njihovih prizadevanjih. Skupnost je namreč močnejša, ko se ljudje povežejo in delajo usklajeno za skupni cilj.

Čestitke ob 50-letnici uspešnega dela, za prispevek k razvoju balinanja na lokalnem, nacionalnem in mednarodnem področju ter prejeti bronasti plaketi Občine Domžale.«

Tudi naše uredništvo vam čestita in želi vse najboljše!

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: Jure Gubanc

Tagi