26. Turnir slovenskih paraplegikov za Pokal občine Domžale 

Ena izmed tradicionalnih športnih prireditev, ki v zadnjih letih nikoli ne manjka med prireditvami, ki jih v občini Domžale pripravljamo ob 19. aprilu – prazniku Občine Domžale, je tradicionalni turnir slovenskih paraplegikov za pokal Občine Domžale. Letos je bil že 26., pod vabilo pa sta se podpisali predsednica Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine Mirjam Kanalec in organizatorka Cvetka Štirni, ki je letos s sodelavci že 26 – tič poskrbela za praznični dan slovenskih paraplegikov v občini Domžale.

Od kar v Domžalah nimamo več kegljišča, tekmovanje poteka na kegljišču v Kamniku, ki ga je  obiskala tudi mag. Renata Kosec, županja Občine Domžale, in po pozdravu vsem prisotnim zaželela prijetno  praznično druženje ter veliko tekmovalnih uspehov. Predstavnica Občine Kamnik je bila Katarina Vegel. Kegljaško tekmovanje je minilo v prijateljskem vzdušju ob sojenju sodnikov Francija Grubarja in Ljube Babnik.
po tekmovalnem delu pa so se
tekmovalci in njihovi spremljevalci zadržali v prijetnem druženju na Količevem, kjer so prejeli zaslužena priznanja.  

40 kegljačic in kegljačev iz osmih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije je tekmovalo za prehodni pokal  Občine Domžale, hkrati pa je  tekmovanje pomenilo tudi zaključni četrti krog kegljaške lige Zveze paraplegikov. Tekmovalci so na šeststeznem kegljišču imeli 120 lučajev – 60 na polno in 60 na čiščenje.

Rezultati:
Prehodni pokal Občine Domžale je osvojila ekipa DP Novo mesto, druga je bila DP Maribor, tretja DP Celje, gostitelji DP Ljubljana so bili četrti. 

Med posamezniki je zmagal Miran Jernejšek DP MB. Drugi je bil Aleš Povše, DP Celje, Tone Kanc DP NM pa tretji. Med kegljačicami je zmagala Senka Ivaniševič, DP Ljubljana, pred Martino Glavič, DP NM, in Marto Janežič DP MS. Pri veteranih in tetraplegikih je bil najboljši Slavko Ivančič, DP Ljubljana, pred Francem Kuhljem, DPNM, tretji pa Ernest Pucko DP MS.

Po štirih ligaških krogih je pokal prvaka lige osvojila ekipa DP Novo mesto, pred DP Celje in DP Maribor.  V posamični moški konkurenci je zmagal Miran Jernejšek, DP MB, med dekleti pa  Martina Glavič DPNM.
Med kegljači tetraplegiki je naslov zmagovalca lige osvojil Aleš Povše DP Celje, med veterani je bil najboljši Franc Kuhelj DP NM. 

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je ob tej priložnosti prejšnjemu županu Toniju Dragarju za dolgoletno sodelovanje izročilo plaketo društva.

Pokale in medalje ter praktična darila so podelili: Vera Vojska, Mirjam Kanalec, Cvetka Štirn, glavna organizatorka, Karmen Govejšek in vodja kegljaške lige ZPS Aleš Povše.

Organizatorji se najlepše zahvaljujejo vsem pokroviteljem, posebej Občini Domžale in Zavodu za šport Domžale,  zahvalo namenjajo tudi naslednjim donatorjem in sponzorjem: Klimer Štirn & co d.n.o., Elektro Verpex d.o.o., MG inštalaterstvo d.o.o. Boštjan Grošelj, Abena Helpy Trzin, Avto GP – Peter Govejšek s.p., G3 Komenda, RTS Ljubljana, Gostilna Kos, Eles d. o. o. in Zavarovalnica Triglav

Kegljanje slovenskih paraplegikov za Pokal Občine Domžale je tudi letos prineslo veliko tekmovalnega vzdušja, novih prijateljstev ter prijetnega druženja, zato so se prisotni poslovili z željo, da se čez leto spet srečajo v Domžalah.

Avtor: Vera Vojska; Foto: Vera Vojska

Tagi