Prijave na junijsko Srečevalnico okusov v Jarini

Po uspešno izpeljani prvi Srečevalnici okusov prihaja nova kulinarična delavnica, ki jo bo tokrat vodil mladi kuharski mojster Florjan Žnidaršič. Ponovno boste imeli priložnost spoznati nove kulinarične pristope pri pripravi priročnih prigrizkov in jedi, ki so vse prej kot običajni. 

V ponedeljek, 3. junija 2024 bo od 18. do 20. ure ponovno dišalo v trgovinici Jarina v Dobu pri Domžalah, saj bo potekala že druga Srečevalnica okusov. V tokratni junijski delavnici vas bo Florjan Žnidaršič vodil skozi pripravo hladne in tople predjedi ter sladice. Menu bodo sestavljali:

  • HLADNA PREDJED

Bučkin Carpaccio s pečenim paradižnikom, kremnim sirom, svežo baziliko, rožmarinom in semeni z marinado iz bučnega olja

  • TOPLA PREDJED

Pirin rižek s šparglji in domačim pestom

  • SLADICA

Jagodna panna cotta z belo čokolado

Florjan Žnidaršič

Florjan se lahko že kot zelo mlad pohvali z bogatimi kuharskimi referencami, saj si je prve kuharske izkušnje nabiral v zadnjem letniku Srednje šole za gostinstvo in turizem v Ljubljani, in sicer v priznani ljubljanski restavraciji JB, po končani šoli pa še v italijanski restavraciji Da Vittorio s tremi Michelinovimi zvezdicami in v nekaterih drugih uglednih restavracijah. Florjan uživa v povezovanju sestavin v izvirne nove kulinarične stvaritve.

 

V videu si lahko ogledate, kako je potekala Jarinina prva Srečevalnica okusov, ki jo je vodila Lili Mahne, zbirateljica starih tradicionalnih zeliščnih receptov ter interpretatorka kulinarične dediščine, divje hrane in zelišč.

Srečevalnica okusov vključuje:

  • pripravo in peko prigrizkov ter jedi,
  • uporabo lokalnih surovin,
  • predavanje o uporabi začimbnic in dišavnic,
  • prijetno druženje z izmenjavo izkušenj.

Recepte in vse, kar boste na srečanju ustvarili, odnesete s seboj.

Prijave so odprte

Zaradi zagotavljanja kvalitetne izvedbe delavnice se je potrebno na dogodek prijaviti. Število mest je omejeno na petnajst udeležencev, prijavnina pa znaša 15€ na osebo. Prijavite se lahko preko spodnjega obrazca do 2. junija 2024 ali na e-naslov aleksandra@jarina.si. Plačilo udeležbe lahko uredite ob prihodu na delavnico, ki bo potekala v ponedeljek, 3. junija med 18. in 20. uro v trgovinici Jarina.

Vabljeni na kulinarično popotovanje, na katerem boste lahko okušali jedi, ki so plod Florjanove ustvarjalnosti, znanja in strasti do kuhanja.

Avtor: Saša Obersnu; Foto: osebni arhiv Florjana Žnidaršiča

Vsebino omogoča: Jarina, zadruga za razvoj podeželja

 

Tagi